Qure ::

Terug naar de vóórpagina?

Klik op de pinguïn!

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?

Opinies/MeningenLHV verlaat Nictiz: de mening van Promedico

donderdag, 19 juni 2003Opinies/Meningen 
Zoals Qure vorige week meldde, neemt de Landelijke Huisarsten Vereniging afscheid van Nictiz. De artsenclub ziet af van deelname aan enig Nictiz-project. De LHV wil naar een eigen EPD, gebaseerd op de computerdossiers van alle huisartsen. De LHV heeft haar zetel in de raad van Advies van Nictiz opgegeven. Die stap is niet gering. Qure vroeg de HIS-hoofdrolspelers naar hun mening. Daaronder was leverancier Promedico, die bijna alle apotheekhoudende huisartsen automatiseert:
Lees meer... (172 woorden) Printervriendelijke pagina

LHV verlaat Nictiz: de mening van OZIS

woensdag, 18 juni 2003Opinies/Meningen 
Zoals Qure o­nlangs meldde, neemt de Landelijke Huisarsten Vereniging afscheid van Nictiz. De artsenclub ziet af van deelname aan enig Nictiz-project. De LHV wil naar een eigen Elektronisch Patiëntendossier (EPD), gebaseerd op de computerdossiers van alle huisartsen. Dat betekent: één (virtuele) centrale databank, met o.a. inzage voor huisartsenposten. De LHV heeft haar zetel in de raad van Advies van Nictiz inmiddels opgegeven. Die stap is niet gering. Qure vroeg HIS-hoofdrolspelers naar hun mening. Zo ook de stichting OZIS, die streeft naar open elektronische communicatie, met deelname van een fors aantal partijen:
Lees meer... (156 woorden) Printervriendelijke pagina

LHV verlaat Nictiz: de mening van Torex-Hiscom

maandag, 16 juni 2003Opinies/Meningen 

Zoals Qure onlangs meldde, neemt de Landelijke Huisarsten Vereniging afscheid van Nictiz. Die stap is niet gering. Qure vroeg HIS-hoofdrolspelers naar hun mening. Vandaag de mening van Torex-Hiscom.

Lees meer... (296 woorden) Printervriendelijke pagina

LHV verlaat Nictiz: de mening van OmniHis

vrijdag, 13 juni 2003Opinies/Meningen 

Zoals Qure vorige week meldde, neemt de Landelijke Huisarsten Vereniging afscheid van Nictiz. De artsenclub ziet af van deelname aan enig Nictiz-project. De LHV wil naar een eigen Elektronisch Patiëntendossier (EPD), gebaseerd op de computerdossiers van alle huisartsen. Dat betekent: één (virtuele) centrale databank, met o.a. inzage voor huisartsenposten. De LHV heeft haar zetel in de raad van Advies van Nictiz inmiddels opgegeven. Die stap is niet gering. Qure vroeg HIS-hoofdrolspelers naar hun mening.

Leverancier OmniHis (voorheen: MacHis) was niet op de hoogte van de EPD-plannen van de LHV.

Lees meer... (180 woorden) Printervriendelijke pagina

LHV verlaat Nictiz: de mening van Euroned

donderdag, 12 juni 2003Opinies/Meningen 
Zoals Qure vorige week meldde, neemt de Landelijke Huisarsten Vereniging afscheid van Nictiz. De artsenclub ziet af van deelname aan enig Nictiz-project. De LHV wil naar een eigen EPD, gebaseerd op de computerdossiers van alle huisartsen. Haar zetel in de raad van Advies van Nictiz heeft de LHV opgegeven. Die stap is niet gering. Qure vroeg HIS-hoofdrolspelers naar hun mening. De mening van Euroned (leverancier van systemen voor huisarts en openbare apotheek):
Lees meer... (163 woorden) Printervriendelijke pagina

"Geen vijf jaar nodig voor nieuw HIS"

donderdag, 12 juni 2003Opinies/Meningen 
Een nieuw Huisarts Informatiesysteem (HIS) kan met beperkt budget in vrij korte tijd gebouwd worden. Dat stelt Etiënne Saliez, een Belgische internist en tegelijk deskundige van wereldfaam op het gebied van zorgICT. "Naar mijn mening zijn er echt geen vijf jaar nodig voor een HIS in Open Source". Saliez reageert op de LHV-plannen om in 5-7 jaar tot een landelijk EPD voor huisartsen te komen. Het antwoord: Crisnet.
Lees meer... (271 woorden) Printervriendelijke pagina

LHV verlaat Nictiz: de mening van PharmaPartners

woensdag, 11 juni 2003Opinies/Meningen 

Zoals Qure vorige week meldde, neemt de Landelijke Huisarsten Vereniging afscheid van Nictiz. De artsenclub ziet af van deelname aan enig Nictiz-project. De LHV wil naar een eigen EPD, gebaseerd op de computerdossiers van alle huisartsen. Haar zetel in de raad van Advies van Nictiz heeft de LHV opgegeven. Die stap is niet gering. Qure vroeg HIS-hoofdrolspelers naar hun mening.

Vandaag de mening van PharmaPartners (leverancier van systemen voor huisarsten, openbare apotheken, ziekenhuisapotheken, fysio's, en een voorschrijfsysteem voor medisch specialisten):

Lees meer... (92 woorden) Printervriendelijke pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam