Qure ::

Qure:
Zonder toolkits met praktische handvatten

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?

OpmerkelijkIntelligente huisarts snapt DBC’s niet

woensdag, 04 mei 2005Opmerkelijk 

Huisarts Frank Gunneweg, tevens voorzitter van stichting De Vrije Huisarts, stuurde een brief naar de Eerste en Tweede Kamer over een rekening die hij kreeg van streekziekenhuis St. Jansdal in Hardenberg.

Lees meer... (288 woorden) Printervriendelijke pagina

Broodje Aap over inslikbare camera

zaterdag, 18 september 2004Opmerkelijk 

Stokoud nieuws alom gepresenteerd als primeur

Volgens NOS Teletekst heeft "een Israëlische uitvinder" een inslikbare camera uitgevonden die foto’s maakt van de dunne darm. Het baanbrekende apparaatje zou als eerste worden getest in het Atrium ziekenhuis in Heerlen. Het nieuws verscheen ook uitgebreid in de Telegraaf, in regionale dagbladen en de meeste zorgperiodieken, én op Internet.

Lees meer... (507 woorden) Printervriendelijke pagina

TNO Arbeid en Microsoft lanceren boekje, straks ..

dinsdag, 07 september 2004Opmerkelijk 

Gehandicapten en oudere werknemers kunnen met ICT langer blijven werken. Dat is alvast de conclusie van een nog uit te komen boekje, opgesteld door TNO Arbeid in opdracht van Microsoft.

Is het nu een studie, een rapport of een vertaald Engels boekje? En waar is het boekje?

Lees meer... (768 woorden) Printervriendelijke pagina

Virtuele Vriendin tegen eenzaamheid

woensdag, 25 augustus 2004Opmerkelijk 

Het bedrijf Artificial Life uit Hong Kong levert een oplossing voor de partnerloze mannelijke medemens: de Virtuale Vriendin. De digitale partner is volslank en volgzaam, heeft een Aziatische oogopslag en is altijd paraat op beeldscherm en mobiele telefoon.

Lees meer... (243 woorden) Printervriendelijke pagina

"DBC's versoepelen invoering EPD"

zondag, 01 augustus 2004Opmerkelijk 

“De ICT-systemen die voor de DBC’s zijn geïnstalleerd, vereenvoudigen straks de introductie van een Elektronisch Patiënten Dossier”. Dat zegt ir. Joan Leemhuis-Stout, voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen in DBC Zorgnieuw, een gratis per Email verspreide uitgave van het Ministerie van Volksgezondheid.

Mooi gesproken, maar hoe dan?

Lees meer... (476 woorden) Printervriendelijke pagina

Blinden worden horendol van spam

dinsdag, 22 juni 2004Opmerkelijk 

 

Een fantastisch artikel op Wired News verhaalt van de enorme overlast die de visueel gehandicapte medemens heeft door ongewenste Email. Niet eventjes snel scannen en deleten, maar eerst alles moeten aanhoren. Je staat er niet bij stil. De wereld telt 40 miljoen blinden, waarvan circa 50.000 in Nederland. Dat is pakweg 1/3 van de inwoners van Nijmegen.

 

Lees meer... (130 woorden) Printervriendelijke pagina

Huisartsenleed op Internet

dinsdag, 22 juni 2004Opmerkelijk 

Automatisering vaak op Neanderthaler-niveau "Weekends, intellect, organisatievermogen... Ik heb het allemaal in ruime mate moeten inzetten", klaagt een Amsterdamse huisarts, die bekend staat als een zeer ervaren HIS-gebruiker en die zich beroept op zijn hoge frustratietolerantie. "Systeembeheer met je HIS is alléén te doen door een raar soort dokters met een speciale interesse in computers".

Lees meer... (307 woorden) Printervriendelijke pagina

“50 euro retour bij staaroperatie”

vrijdag, 18 juni 2004Opmerkelijk 

Zorgverzekeraar VGZ is scherpe onderhandelaar

Zorgverzekeraar VGZ geeft haar verzekerden 50 euro retour indien men kiest voor een cataract- ofwel staaroperatie bij de Stichting Oogzorg in Amstelveen. Met het behandelcentrum zijn financiële afspraken gemaakt, waardoor de prijs voor cataractoperaties ruim 40% ligt onder de gangbare marktprijs. VGZ zegt haar verzekerden te laten meeprofiteren van het behaalde voordeel.

Lees meer... (397 woorden) Printervriendelijke pagina

Fikse groei DocMorris?

donderdag, 20 mei 2004Opmerkelijk 

Internet-apotheek claimt 40% groei in vijf maanden

DocMorris zegt 125.000 nieuwe klanten te hebben geboekt vanaf 1 januari 2004. Daarmee zou de op Duitsland geörienteerde Internet-apotheek nu bijna 425.000 klanten hebben. “Unsere Fachkompetenz sichert den hohen Qualitätsanspruch, dem wir uns verpflichtet haben”. Maar kloppen de cijfers ook?

Lees meer... (343 woorden) Printervriendelijke pagina

Tien tuinstoelen gestolen bij verpleeghuis in Drachten

donderdag, 13 mei 2004Opmerkelijk 

In een verpleeghuis aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten werden dit weekend tien (10) tuinstoelen gestolen. Het ging om aluminium tuinstoelen met teak-leuningen, voorzien van naturel kunststof vlechtwerk. Namens het verpleeghuis deed een 38-jarige man uit Britsum aangifte, meldt persbureau IPN Nieuwsbank, per Email natuurlijk. Vele honderden journalisten in ons high-tech vaderland ontvangen dagelijks per Email zulk belangwekkend nieuws, met de snelheid van het licht.

Lees meer... (192 woorden) Printervriendelijke pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam