Qure ::

Waarom zijn ambtenaren en koepels
meestal
tegen openheid?

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?

Domotica“Zorgdomotica moet dóórbreken”

donderdag, 09 september 2004Domotica 

Nitel lanceert overtuigende studie

Een brede inzet van domotica in de zorgsector leidt tot besparingen, betere kwaliteit, kortere wachtlijsten en een hoger volume aan geleverde zorg. Dat blijkt uit onderzoek naar “zorgdomotica”, uitgevoerd door het Nitel in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Hard cijferwerk ontbreekt, veel originele inzichten maken dat goed.

Lees meer... (1460 woorden) Printervriendelijke pagina

Drie euroton voor ICT in zorgwoningen

woensdag, 14 januari 2004Domotica 

De provincie Overijssel stelt 300.000 euro beschikbaar voor ICT-voorzieningen in ouderenwoningen, zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Uit onderzoek van de provincie blijkt dat de komende vijf jaar tenminste 4800 extra aangepaste "zorgwoningen" nodig zijn in Overijssel. De drie euroton provinciale subsidie is voldoende zijn om bij zestig woningen ‘technisch intelligente voorzieningen’ in te bouwen. Eerder kende Gedeputeerde Staten in Overijssel al 50.000 euro toe aan een woonvoorziening in Holten, met  twaalf appartementen en een ruimte voor verstandelijk gehandicapten. Ook soortgelijke projecten in Deventer en Bathmen kregen een provinciale bijdrage.

Lees meer... (0 woorden) Printervriendelijke pagina

Hoe zinvol is domotica?

vrijdag, 12 december 2003Domotica 

In een iets te futuristisch gebouw in Amsterdam Zuid-Oost toonde LivingTomorrow gisteren het nieuwe Huis van de Toekomst, pal naast de Amsterdamse Arena. Na een investering van 25 miljoen euro is LivingTomorrow vanaf 3 januari geopend voor het brede publiek. Living Tomorrow is een in 1991 opgerichte Belgische stichting, die domotica wil stimuleren. Het woord domotica is samengesteld uit het Latijnse 'domus' (huis) en het ouderwetse woord 'telematica', een samentrekking van informatica en telecommunicatie. Telematica heet tegenwoordig gewoon ICT.
Er bestaat al een LivingTomorrow showroom in het Belgische Vilvoorde. Het Amsterdamse demonstratiehuis is voorzien van technische snufjes door o.a. Philips, Hewlett-Packard, LogicaCMG en wasmiddelenproducent Unilever. Als je kleding wordt voorzien van minuscule chips, kan een wasprogramma daarmee rekening houden. Unilever ontwikkelde zo’n systeem samen met wasmachineproducent Bosch. Bij de perspresentatie ging opvallend veel mis.

Lees meer... (264 woorden) Printervriendelijke pagina

Kicken op woonhuisautomatisering

donderdag, 07 augustus 2003Domotica 

Domotica voor zelfstandig wonende ouderen Volgens dagblad De Telegraaf hebben woningcorporaties grote belangstel­ling om woningen via ICT van extra functies te voorzien. Speciale interesse hebben domotica-kunstjes waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Met het Innovatieprogramma Welzijn en Zorg (IWZ) zijn sinds 2000 zo’n 700 Nederlandse woningen van slimme ICT-functies voorzien. Het Ministerie van Volkshuisvesting subsidieert die initiatieven royaal. Voor slechts drie maanden dit voorjaar was 12,5 miljoen euro beschikbaar voor domotica voor ouderen. De interesse bleek fors hoger dan verwacht. Er kwamen 345 aanvragen binnen, waarbij werd verzocht om in totaal 83 miljoen euro. Uit o­nderzoek o­nder 100 woningcorporaties blijkt dat 68 procent verwacht de komende drie jaar domotica toe te passen, vooral op het gebied van veiligheid en zorg. Het onderzoek is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau USP en adviesbureau over duurzaamheid CEA.

Lees meer... (0 woorden) Printervriendelijke pagina

"Domotica kent nauwelijks grenzen"

woensdag, 09 juli 2003Domotica 
Alle woningen in de Amsterdamse Kepplerflat zijn van een geavanceerd domoticasysteem voorzien. Dat deed Bouwgroep Hecon Hoorn, in opdracht van Woningstichting Zomers Buiten. Domotica heeft betrekking op alle elektronische systemen die binnen het huis ("domus") gekoppeld kunnen worden. Steeds vaker wordt domotica ingezet voor ouderen of mindervaliden.
Lees meer... (243 woorden) Printervriendelijke pagina

Standaardisatie voor "digitale woning"

woensdag, 25 juni 2003Domotica 
Zeventien grote bedrijven op het gebied van consumentenelektronica, telecommunicatie en computers gaan samenwerken aan standaarden voor domotica: geïntegreerde ICT in de woning.
In "het digitale huis". moeten computer, TV, printers, DVD-spelers en mobiele telefoon "interoperabel" worden en ook kunnen communiceren met nieuw te ontwikkelen apparaten. De bedrijven (o.a. Philips, Nokia, IBM en Samsung) hebben de organisatie Digital Home Working Group (DHWG) opgericht, ook om apparaten te testen en certificeren. Dinsdag gaven de zeven het startschot in San Fransisco.
Lees meer... (99 woorden) Printervriendelijke pagina

Nieuwe standaard domotica op komst

dinsdag, 24 juni 2003Domotica 
Nieuwe standaarden zijn op komst om elektronisch apparaten in de woning onderling te laten communiceren. Dat is beloofd door zeventien bedrijven, waaronder Intel, IBM, Philips en HP, die zijn verenigd in de Digital Home Working Group (DHWG). Voor Computertechnologie en technische snufjes in de woning wil men een "pre-competitieve" samenwerking, omdat elke partij uiteindelijk baat heeft bij een groeiende markt.Het o­nderwerp krijgt steeds meer aandacht in de zorgsector, omdat ouderen langer thuis willen wonen. Zo krijgt Tilburg een heus Kenniscentrum Domotica. En Adviescentrum ILSE (Independent Living for Seniors) start een technisch geavanceerde "aanleunwoning", zodat bejaarden langer zelfstandig kunnen wonen.
Lees meer... (0 woorden) Printervriendelijke pagina

Tilburg krijgt Modelhuis Domotica

dinsdag, 06 mei 2003Domotica 
Textielstad Tilburg krijgt een heus Kenniscentrum Domotica. In enkele modelwoningen krijgen huurders en bouwers informatie over ICT in woningen. Dat moet 55-plussers langer zelfstandig laten wonen. De modelwoningen voor senioren hebben o.a. een elektronisch slot dat op afstand te openen is én afstandsbediening voor elke lichtbron. En een automatisch aanspringende verlichte 'plasroute' bij de nachtelijke toiletgang.
Lees meer... (131 woorden) Printervriendelijke pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam