Qure ::

Adverteren?
Graag..
Invloed op de artikelen?

Natuurlijk niet..!

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?

Elektronisch Patiënten DossierUnicom: EPD-plan van PharmaPartners en Uzorg (II)

vrijdag, 24 september 2004EPD-ontwikkelingen 

Wordt Nictiz overbodig?

Gisteren kondigde Qure de lancering aan van Unicom, een initiatief van PharmaPartners en Uzorg samen. Daarmee lijkt het landelijk EPD een forse stap dichterbij.

Als mijlpaal biedt Unicom een koppeling tussen OZIS en HL7. Dat zijn de berichtstandaarden binnen respectievelijk Eerstelijn en Tweedelijn, twee tot dusver bijna 100% gescheiden werelden.

Unicom biedt dus de oplossing voor één Achilleshiel van Nictiz.

Lees meer... (950 woorden) Printervriendelijke pagina

Bush wil nationaal EPD in tien jaar •••

maandag, 03 mei 2004EPD-ontwikkelingen 

In VS verdubbeling uitgaven zorgICT

 

President George W. Bush wil dat elke Amerikaanse burger binnen tien jaar een elektronisch medisch dossier moet hebben. De huidige papieren dossiers zijn verouderd, aldus Bush. Het federale budget voor zorgICT verdubbelde hij tot 100 miljoen dollar. Elders klinkt kritiek.

Lees meer... (444 woorden) Printervriendelijke pagina

Nieuwe Mirador V5-lijn beschikbaar

dinsdag, 27 april 2004EPD-ontwikkelingen 

Volgens de geEmailde nieuwsbrief van Torex-Hiscom is onlangs het nieuwste product Connector gelanceerd. Dit grafische werkstation is ontwikkeld voor “medewerkers die het reilen en zeilen van de organisatie voor hun rekening nemen”.

Lees meer... (164 woorden) Printervriendelijke pagina

“EPD-standaard wettelijk voorschrijven”

maandag, 01 maart 2004EPD-ontwikkelingen 

Een standaard voor het Elektronisch Patiëntendossier ofwel EPD moet wettelijk worden voorgeschreven. Dat stelt dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in het rapport E-health in Zicht.

Lees meer... (200 woorden) Printervriendelijke pagina

Medical View (Allgeier) gekoppeld aan Mirador

woensdag, 25 februari 2004EPD-ontwikkelingen 

Het Amphia Ziekenhuis in Breda/Oosterhout gaat alle klinische en poliklinische dossiers op vier ziekenhuislocaties scannen en digitaal opslaan. Voor die grote digitaliseringslag worden 15 Kodak scanners in gebruik genomen. Om de gedigitaliseerde medische dossiers te ontsluiten, wordt Medical View gebruikt, een softwareplatform dat Allgeier speciaal ontwikkelde voor de gezondheidszorg. Medical View wordt gekoppeld aan Mirador, de grafische schil rond het Ziekenhuis Informatiesysteem van Torex Hiscom.

Lees meer... (122 woorden) Printervriendelijke pagina

“Landelijk medicatiedossier in 2006 operationeel”

vrijdag, 20 februari 2004EPD-ontwikkelingen 

Jarenlang is overlegd over specificaties en standaarden voor een EPD. Nu is de tijd om zo'n systeem echt te bouwen. Dat zegt Nictiz-medewerker Reinier van der Hoek in Computable.

Lees meer... (381 woorden) Printervriendelijke pagina

GGZ Noord-Holland-Noord kiest Horizon/McKesson

zaterdag, 14 februari 2004EPD-ontwikkelingen 

GGZ Noord-Holland-Noord heeft het product Horizon van McKesson gekozen als basis voor een regionaal  Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Via Horizon wil men patiëntgegevens (administratief en medisch) op elke locatie ter beschikking stellen aan hulpverleners, managers, medewerkers en zorgverzekeraars. In de toekomst krijgen cliënten via Horizon inzage in hun eigen gegevens.

Lees meer... (387 woorden) Printervriendelijke pagina

“Goedkopere en betere zorg met ICT”

woensdag, 26 november 2003EPD-ontwikkelingen 

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) maakt de zorgsector attent op een interessant Amerikaans rapport. Daarin concludeert de Massachusetts Technology Collaborative (MTC, een semi-publiek agentschap) dat de zorgsector in de kleine staat aan de oostkust circa 2,5 miljard dollar netto kan besparen door meer inzet van ICT.

Lees meer... (134 woorden) Printervriendelijke pagina

Ziekenhuizen koppelen dossiers

zaterdag, 01 november 2003EPD-ontwikkelingen 

De ziekenhuizen in Goes en Bergen op Zoom gaan hun patiëntendossiers elektronisch koppelen. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Men verwacht dat binnen een jaar ook de computers van de huisartsen in Zeeland en West-Brabant op het netwerk zijn aangesloten.
Het project heet Proeftuin Zorgring Zeeland en moet in 22 maanden worden afgerond. Daarvoor is zeven euroton beschikbaar. Halverwege november moeten de eerste bestanden via een beveiligde verbinding zijn gekoppeld. In eerste instantie gaat het om inzage in de patiëntendossiers voor de ongevallen/traumaregistratie, voor oncologie en diabeteszorg. Op termijn wil men ook een uitwisseling met de gegevens van laboratoria en röntgenafdeling, en aansluiting van regionale huisartsen en apotheken. De ambities liggen misschien wel erg hoog.

Lees meer... (312 woorden) Printervriendelijke pagina

LogicaCMG scoort bij Britten

donderdag, 18 september 2003EPD-ontwikkelingen 

EPD-contract van 100 miljoen euro LogicaCMG gaat negen Britse ziekenhuizen van de UCLH (University College London Hospitals NHS Trust) voorzien van een Elektronische Patiëntendossiers ofwel EPD, een investering van £70 miljoen. Dat is ruim 100 miljoen euro. Volgens Robert Naylor (zie foto), algemeen directeur van de UCLH, wordt het ziekenhuis praktisch papierloos.

 

Lees meer... (131 woorden) Printervriendelijke pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam