Qure ::

Qure:

Online
Onafhankelijk
en Openhartig

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?

ZorgverzekeraarsZorgverzekeraars opeens sneller met Email

dinsdag, 28 september 2004Zorgverzekeraars 

 

Bijna vier van de vijf Nederlandse zorgverzekeraars geven binnen één dag antwoord op een informatievraag per Email. Dat is véél sneller dan zes maanden geleden. Drie verzekeraars laten binnen vijf werkdagen nog steeds niets van zich horen. Wie dat zijn?

Lees meer... (503 woorden) Printervriendelijke pagina

Forse groei zorgverzekeraar CZ

donderdag, 15 april 2004Zorgverzekeraars 

Pionier op gebied zorgICT Zorgverzekeraar CZ  haalde de afgelopen twaalf maanden 57.000 nieuwe verzekerden erbij. De van oorsprong vooral in Zuid-Nederland werkende zorgverzekeraar heeft 2.021.000 verzekerden per 1 april 2004. In vijf jaar steeg het aantal verzekerden met circa 300.000. CZ hoort bij de meest actieve zorgverzekeraars op ICT-gebied.

Lees meer... (327 woorden) Printervriendelijke pagina

40% zorgverzekeraars reageert niet op Email?

vrijdag, 12 maart 2004Zorgverzekeraars 

Onderzoekje blijkt flinterdun

Veel zorgverzekeraars reageren niet goed op per Email gestelde vragen. Dat zou blijken uit onderzoek van het Rotterdamse Internet-bureau Intermax. In ruim 40% van de gevallen werd niet binnen één week geantwoord. Slechts 20 van de 35 benaderde zorgverzekeraars reageren binnen één week op een vraag per Email. In veel gevallen zou de kwaliteit van het antwoord onder de maat zijn. Maar was het onderzoek zelf wel qua methodiek en vraagstelling wel verantwoord?

Lees meer... (500 woorden) Printervriendelijke pagina

Vecozo nadert landelijke dekking

dinsdag, 09 maart 2004Zorgverzekeraars 

Achmea Zorg sluit zich aan

Achmea Zorg –één van de grootste zorgverzekeraars met drie miljoen verzekerden- sluit zich aan bij declaratieportaal Vecozo. Daarmee kunnen o.a. huisartsen, apothekers, ziekenhuizen, tandartsen en fysiotherapeuten hun declaraties van alle bij Achmea verzekerde patiënten online via Internet indienen. Met Achmea erbij bereikt  Vecozo een dekking van 14,5 miljoen verzekerden, bijna 90% procent van de 16,3 miljoen inwoners.

Lees meer... (304 woorden) Printervriendelijke pagina

Oplossen wachtlijsten peperduur

dinsdag, 15 juli 2003Zorgverzekeraars 
Verliezen verzekeraars lopen op In 2002 liepen de verliezen van zorgverzekeraars op tot gezamenlijk 224 miljoen euro. Dat kwam o.a. het wegwerken van wachtlijsten in de gezondheidszorg. Met name ziekenfondsen draaiden op voor het negatieve resultaat, met een verlies van 177 miljoen euro. Zo'n 34 miljoen van het verlies is veroorzaakt door negatieve beleggingsresultaten, als gevolg van de beursmalaise. Dat blijkt uit cijfers van Vektis, het landelijke informatiecentrum voor zorgverzekeraars.
Lees meer... (0 woorden) Printervriendelijke pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam