Qure ::


Hoe gezond is de Nederlandse gezondheidszorg?

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek




Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 7 .
  • woensdag, 16 juli 2003
    Inkoop en ICT - "Ziekenhuizen VS voorop met E-procurement"
    Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Frost & Sullivan maakt 80% van de 7000 ziekenhuizen in de VS gebruik van E-procurement. In Europa gaat het slechts om 5%. Bij E-procurement gaat het over de o­nline inkoop van o.a. farmaproducten, disposables en andere medische benodigdheden, via elektronische marktplaatsen, zoals Medibuy, Omnicell en Neoforma. Daarmee zouden "miljoenen dollars" bespaard worden. Volgens Frost en Sullivan zal rond 2010 éénderde van de ziekenhuisproducten in Europa via E-marktplaatsen worden aangeschaft.
    De Nederlandse zorgsector zag in het jaar 2000 een korte opkomst van E-procurement, ook wel o­nline inkoop genoemd, of B2B (business to business) of E-commerce. Veel initiatieven waren niet succesvol.



  • dinsdag, 24 juni 2003
    Inkoop en ICT - "Europees aanbesteden werkt niet"

    FHI wil minder regels

    "Als braafste jongetje van de klas haalt Nederland zich met het Europese aanbestedingsbeleid grote problemen op de hals". Dat concludeerde Luc Knaven, topman bij FHI, de brancheorganisatie voor Medische Technologie. "Frankrijk veroorlooft zich om zonder kleerscheuren de Europese monetaire afspraken aan zijn laars te lappen".


    Lees meer ...  


  • dinsdag, 17 juni 2003
    Inkoop en ICT - Online veiling bespaart Leyenburg fors
    Het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag sloot met succes een o­nline veilig af via Negometrix. De afdeling Interne Publicaties koopt jaarlijks duizenden formulieren, brochures en informatiefolders in, voor patiënten, eigen medewerkers en PR-doeleinden. De afdeling had behoefte aan een upgrade van de eigen printcapaciteit, omdat de hardware zwaar verouderd was. Daarnaast waren 60 netwerkprinters nodig elders in het ziekenhuis. Negometrix werd gevraagd om inkoopstrategieën op te zetten, eisen uit te werken, inkomende offertes te analyseren en een o­nline veiling uit te voeren.

    Lees meer ...  


  • dinsdag, 13 mei 2003
    Inkoop en ICT - "E-procurement in Duitsland bespaart enorm"
    Volgens het Duitse adviesbureau Mummert Consulting kunnen enorme besparingen worden gerealiseerd door de o­nline inkoop van producten door ziekenhuizen. Volgens Mummert kost elke aankoop o­ngeveer 100 euro aan afhandelingskosten. Met E-procurement zou men daarop circa 30% besparen, wat per zorginstelling neerkomt op twee miljoen euro. Over de hele Bundesrepublik zou het drie miljard euro aan besparing opleveren.

    Lees meer ...  


  • vrijdag, 03 augustus 2001
    Inkoop en ICT - Siemens treedt toe tot GHX

    Siemens Medical Solutions treedt toe tot elektronische marktplaats Global Healthcare Exchange. Dat biedt op termijn nieuwe mogelijkheden voor inkopers bij Nederlandse ziekenhuizen.


    Lees meer ...  


  • vrijdag, 16 maart 2001
    Inkoop en ICT - Market4care start B2B met drie ziekenhuizen

    Inmiddels telt de zorgsector drie Business-to-Business initiatieven (B2B), met name gericht op ziekenhuizen. Durfkapitalisten zien brood in een branche die op ICT-gebied vaak als traag en besluiteloos wordt gezien. Drie ziekenhuizen starten vanaf medio maart een proef om via Internet bestellen, via het nieuwe bedrijf Market4care.


    Lees meer ...  


  • vrijdag, 16 maart 2001
    Inkoop en ICT - Roccade scoort met goederenlogistiek

    ZIS-leverancier Roccare gaat zijn software voor goederen­logis­tiek inzetten bij alle negen ziekenhuizen die door VCD zijn geautomati­seerd. Het Vila-programma van Roccare vervangt legacy programma­tuur van VCD die niet meer Euro-besten­dig wordt gemaakt. Daarmee gebruiken straks 33 zieken­huizen deze software voor goederenlo­gistiek van Roccare, plus een honderdtal verpleeg­huizen.


    Lees meer ...  






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam