Qure ::

Qure:
zónder toegevoegde prestatievelden,
zónder online transformatieopgave

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 9 .
 • zondag, 13 juni 2004
  TintelTips - "Luister naar het veld, níet naar politiek en VWS"

  Nictiz is halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier op 1 januari 2006. Nictiz heeft nog zo'n dertig maanden (en pakweg 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken. Lang is gewacht op centrale regie rond ICT in de zorgsector. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, ook de felste critici. Er is (nog) geen alternatief.

  Maar over de koers verschilt men soms fiks van mening. Is bijsturing nodig op details? Op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom.

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven.

   

  Vandaag Bas Toorenburg, zelfstandig consultant op het gebied van zorgICT, het brein achter het Zorgring-model, getrouwd met een huisarts en voorheen als consultant één vol jaar gedetacheerd bij Nictiz. Welke adviezen geeft hij onze landelijke regieclub voor zorgICT?


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 28 mei 2004
  TintelTips - Minder consultants, minder babbelen, méér realisme

  Nictiz is halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog zo'n dertig maanden te gaan (en pakweg 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken.  Lang is gewacht op centrale regie rond ICT in de zorgsector. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, zelfs de felste critici. Er is (nog) geen alternatief.

  Maar over de koers verschilt men soms fiks van mening. Is bijsturing nodig op details? Of op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom.

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven. Vandaag Gerrit Krediet , directeur van Uzorg en één van de peetvaders van de vaderlandse zorgICT -met nogal wat succesvol opgeleverde projecten op zijn conto. Welke adviezen geeft hij aan Nictiz?


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 07 mei 2004
  TintelTips - Jan Kerssies adviseert Nictiz

  Volhouden, méér duidelijkheid, méér lange termijn planning

  Nictiz is halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog zo'n dertig maanden te gaan (en pakweg 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken. Lang is gewacht op centrale regie rond ICT in de zorgsector. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, zelfs de felste critici. Er is (nog) geen alternatief.

  Maar over de koers verschilt men soms fiks van mening. Is bijsturing nodig op details? Of op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom.

   

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven. Vandaag Jan Kerssies , directeur van adviesbureau Inview, al jarenlang kind aan huis bij nogal wat clubs in de zorgICT, zoals LHV, DHV’s, Nictiz en allerlei regionale projecten.

  Jan Kerssies heeft in vele keukens kunnen kijken. Welke adviezen geeft hij aan Nictiz?


  Lees meer ...  


 • maandag, 03 mei 2004
  TintelTips - Jan van der Loos adviseert Nictiz

  Helderheid, neutraliteit, géén marktvervuiling en respect voor kritiek

  Nictiz is halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog zo'n dertig maanden te gaan (en pakweg 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken.

  Lang is gewacht op centrale regie rond ICT in de zorgsector. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, zelfs critici. Er is (nog) geen alternatief.

  Maar over de koers verschilt men soms van mening. Is bijsturing nodig op details? Of op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom.

   

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven.

  Vandaag Jan van der Loos , voorheen directeur van de Zorgpas Groep –en altijd bezig met eigengereide plannen voor een ICT-infrastructuur in de zorgsector. Van der Loos windt er veelal geen doekjes om, een unicum in de zorgsector. Welke tips geeft deze mannetjesputter aan Nictiz?


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 23 april 2004
  TintelTips - Han Knooren adviseert Nictiz

  Nictiz is een realiteit en krijgt nog 2,5 jaar geld om de regie over zorgICT te voeren. Zelfs critici zijn het over één ding eens: Nictiz moet blijven. Er is (nog?) geen alternatief.  Maar over de koers is er wel eens verschil van mening.

   

  Qure vraagt tien eigengereide smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tips ze Nictiz willen geven. Vandaag Han Knooren , voorheen drie jaar roerganger van McKesson Nederland. Vanuit zijn huidige positie als CEO van McKesson in Frankrijk kan hij de Nederlandse zorgICT prima overzien. Een beetje afstand, dat scherpt de blik.


  Lees meer ...  


 • maandag, 19 april 2004
  TintelTips - Jacques van der Palen adviseert Nictiz

  Nictiz is bijna halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog ruim dertig maanden te gaan (en zo'n 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken. Wat betreft zorgICT is lang gewacht op centrale regie. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, zelfs critici. Er is (nog) geen alternatief. Maar over de koers verschilt men soms flink van mening. Is bijsturing nodig op details? Of op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom.

   

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven. Vandaag vooral vragen ter overpeinzing, van Jacques van de Palen, een zeer ervaren consultant, voorzitter van de Vereniging voor Zorgadministratie & Informatie (NVMA) en al dertig jaar actief in de zorgICT. Van der Palen houdt niet van quick-and-easy oplossingen. “Plaatselijk, regionaal en landelijk zijn er forse gradaties in moeilijkheid bij het vinden van de goede antwoorden”, aldus Van der Palen.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 07 april 2004
  TintelTips - Bert Huisman adviseert Nictiz

  Nictiz is bijna halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog ruim dertig maanden te gaan (en zo'n 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken. Lang is gewacht op centrale regie rond ICT in de zorgsector. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, zelfs critici. Er is tot dusver geen alternatief.

  Maar over de koers verschilt men soms van mening. Is bijsturing nodig op details? Of op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom.

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven. Vandaag Bert Huisman MBA/MBI, partner bij Van Gelderen & Associates,  tevens manager van de Stichting OZIS.

  Tien Tips? Bert Huisman spreekt liever van “Tien Samenhangende Aanbevelingen”.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 01 april 2004
  TintelTips - Ton Ouwehand adviseert Nictiz

   

   

   

   

  Nictiz is bijna halverwege z’n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog ruim dertig maanden te gaan (en zo'n 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken.

  Lang is gewacht  op centrale regie rond ICT in de zorgsector. Bijna iedereen vindt: Nictiz moet blijven, zelfs critici. Er is geen alternatief.

  Maar over de koers verschilt men soms van mening. Is bijsturing nodig op details? Of op hoofdlijnen? Goede raad is altijd welkom

  Qure vraagt eigengereide en deskundige smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven.

  Vandaag Ton Ouwehand , directeur van de Stichting Informatievoorziening (IVZ) en al een kwart eeuw actief in de zorgICT.


  Lees meer ...  


 • zondag, 21 maart 2004
  TintelTips - Jur Kingma adviseert Nictiz

   

   

   

   

  Nictiz is bijna halverwege z'n opdracht. Het einddoel is: een landelijk dekkend medicatiedossier in 2006. Nictiz heeft nog ruim dertig maanden te gaan (en zo'n 25 miljoen euro) om dat doel te bereiken. Iedereen ziet de voordelen van centrale regie rond ICT in de zorgsector, ook critici. En (bijna) iedereen vindt: Nictiz moet blijven. Er is simpelweg geen alternatief. Maar over de koers verschilt men soms van mening. Is bijsturing nodig? Goede raad is altijd welkom. Qure vraagt eigengereide smaakmakers in de zorgICT welke Tien Tintelende Tips ze Nictiz willen geven.

   

  Vandaag Jur Kingma , huisarts, één van de bulldozers achter de huisartsenautomatisering en fervent pleitbezorger van Open Source in de zorgICT.


  Lees meer ...  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam