Qure ::

Qure:
Zonder toolkits met praktische handvatten

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 6 .
 • woensdag, 21 december 2011
  Interview - “Op EPD-gebied gebeurt van alles achter de schermen”

  Moeizame rol Senaat op EPD-gebied

  Hoe kijkt de Eerste Kamer aan tegen de snelle ontwikkelingen rond de LSP-doorstart? Qure sprak met senator Tineke Slagter.

  “We zien wel waar het schip strandt”.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 13 september 2006
  Interview - ICT-aansturing verandert bij VUmc

  Michiel Sprenger: “Hier wordt voortaan op twee fronten gestuurd”.

  Op ICT-gebied gaat bestuurlijk een en ander veranderen bij het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam. “Ik ga me voortaan concentreren op EPD-beleid”, zegt Michiel Sprenger, tot dusver hoofd ICT, ziekenhuisbreed.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 02 augustus 2006
  Interview - “Azyxxi wordt géén concurrent van EPD’s of ZISsen”

  Microsoft-topman André Piso stelt zorgsector gerust

  Vorige week maakte Microsoft de aankoop bekend van Azyxxi, een EPD dat draait in een ziekenhuisketen in Washington. Qure interviewt André Piso, in Nederland sales manager van Microsoft, met als centrale vraag: wat is Microsoft in hemelsnaam van plan?


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 12 maart 2004
  Interview - Mike Leers: "Landelijk medicatiedossier in drie maanden"

  CZ-topman gooit knuppels in hoenderhok

   

   

   

   

  In de Computable afgelopen vrijdag een interview met Mike Leers, topman van zorgverzekeraar CZ. Volgens Leers is een landelijk medicatiedossier binnen enkele maanden te realiseren, omdat verstrekte medicatie ook vastligt in de bestanden van zorgverzekeraars. “Nictiz werkt er jaren aan, maar wij hebben het praktisch klaar liggen”. Het Zorg IdentificatieNummer (ofwel ZIN) van de overheid is volgens hem overbodig. “ZIN is de grootste onzin die er is”, zegt Leers, “Wij kunnen in onze databank 14 miljoen patiënten prima identificeren, op basis van simpele kenmerken”.

  Dat zijn forse uitspraken in de porceleinlast van de gezondheidszorg. Qure vroeg Mike Leers of zorgverzekeraars met zulke gevoelige gegevens wel te vertrouwen zijn.


  Lees meer ...  


 • maandag, 01 september 2003
  Interview - Sweder van Wijnbergen skeptisch over DBC's

  "Een landelijke invoering van DBC's, ik zie het voorlopig niet gebeuren". Dat zegt prof dr. Sweder van Wijnbergen, fysicus en econoom, tot 1999 secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken. Hij twijfelt aan het nut van DBC's: "Gewoon doorgaan omdat je er al zo lang mee bezig bent, is altijd een slecht argument. Het ontbreekt nog steeds aan handzame DBC's die op de werkvloer bruikbaar zijn. Bij de Betuwe­lijn heeft men ook doorgezet, tegen beter weten in".


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 02 maart 2001
  Interview - Zorgverzekeraars gaan ICT-eisen stellen

  Chiel Bos: "Voor wat, hoort wat"

  Zorgverzekeraars zullen hogere eisen gaan stellen aan het gebruik van ICT, aan zowel huisartsen, medisch specialisten en ziekenhuizen. Dat zegt Chiel Bos, directeur Zorg bij Zorgverzeke­raars Nederland (ZN), de koepelorganisatie van alle zorgverzeke­raars. "Voor wat, hoort wat".


  Lees meer ...  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2022 Qure BV i.o. Amsterdam