Qure ::

Rommelige taal betekent meestal rommelig denkwerk

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 9 .
 • maandag, 15 augustus 2005
  Onderzoek - Hoe corrupt is de Nederlandse zorgICT?

  'Ruim vijf procent van politici is corrupt'

  Topfunctionarissen in het openbaar bestuur schatten dat in Nederland één op de twintig (5,2 procent) politici corrupt is. Ook 3,2 procent van de ambtenaren zou corrupt zijn. Dat meldt het NRC Handelsblad. Hoe staat het met corruptie in de zorgICT?


  Lees meer ...  


 • maandag, 21 februari 2005
  Onderzoek - RIVM-rapport: koppeling huisartsgegevens aan ziekenhuis

  Het RIVM heeft een rapport uitgebracht, over de koppeling van gegevens bij huisarts aan registraties bij ziekenhuizen. Het rapport geeft inzicht in "transmuraal zorggebruik" van chronisch zieken in huisartsen- en ziekenhuiszorg. Voor liefhebbers van cijfers.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 07 april 2004
  Onderzoek - "Vertrouwen in overheid bereikt dieptepunt"

  Veel vertrouwen in doktoren en verpleegkundigen Nederlanders vinden politici de minst betrouwbare beroepsgroep. Slechts 19% heeft vertrouwen in de integriteit van politici. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Reader's Digest onder 29.000 consumenten in 14 Europese landen, ondervraagd naar hun vertrouwen in instellingen, regeringsbeleid en beroepsgroepen. In Nederland staat de nationale overheid met 31% onderaan. Het vertrouwen in het regeringsbeleid daalde op alle fronten. Nederlanders hebben veel vertrouwen in verpleegkundigen (94%), piloten (92%) en doktoren (90%).


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 30 januari 2004
  Onderzoek - CliŽnt tevreden met personeel Care-sector

  Cliënten zijn veelal positief over personeel in thuiszorg en in verpleeg- en verzorgingshuizen (VenV). Die tevredenheid betreft zowel bejegening als vakbekwaamheid. Over de organisatie is men minder tevreden. Dit blijkt uit onderzoek van het NIVEL. Het rapport is een compliment voor de honderdduizenden zorgverleners in thuiszorg en VenV-instellingen. Wat betreft de organisatie lijkt echter een inhaalslag nodig.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 07 november 2003
  Onderzoek - Nieuwe "gel" voor wondheling
  Britse onderzoekers hebben een "gel" ontwikkeld die wondheling met een factor twee versnelt. De gel heet Nexagon en vesnelt de wonddichting terwijl infectie wordt tegengegaan. Onderzoeker David Becker kreeg onlangs de Medical Futures Innovation Award voor de ontdekking. Het middel blijkt in dierproeven effectief bij huid- en hersenweefsel, bij hoornvlies en bij beschadiging van de ruggengraat. Deskundigen zien veel potentieel bij ouderen waar wondheling trager verloopt. Zo'n 95 miljoen ouderen wereldwijd zouden lijden aan chronische wonden. Het nieuwe middel heeft nog een langdurig traject van clinical trials voor de boeg. • dinsdag, 02 september 2003
  Onderzoek - Onderzoek stofwisselingsziekte via Internet

  Met behulp van Internet worden 40.000 Nederlanders opge­spoord met Familiaire Hypercholes­terolemie (FH), een veel voorkomende erfelijke ziekte. Na opsporing kan de patiënt maatregelen nemen om de aandoening onder controle te houden.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 01 augustus 2003
  Onderzoek - Chip brengt DNA malaria in kaart
  Medicijn iets dichterbij
  Onderzoekers van het Scripps Research Institute in California zijn erin geslaagd het steeds veranderende DNA-profiel van de malariaparasiet te bepalen. Dat meldt het gezaghebbende blad Nature. De voortdurende verandering van vorm weet de parasiet -Plasmodium falciparum, voor ingewijden- is verantwoordelijk voor de hoge mate van resistentie tegen geneesmiddelen. Inmiddels zijn 5,300 genen bekend, waarvan pakweg tweederde nog o­nbekende functies heeft. De parasiet maakt zeker tien groeistadia door tijdens verblijf in mug en mens. Welke genen dan actief zijn, is in kaart gebracht door de inzet van een chip, die de activiteit van genen registreert.

  Lees meer ...  


 • maandag, 12 mei 2003
  Onderzoek - Virtueel moleculaire interacties nabootsen
  Wat gebeurt er op molecuulniveau als een medicijn in contact komt met proteÔne? Of met het griepvirus? Dat wordt zichtbaar dankzij promotieonderzoek van de uit TsjechiŽ afkomstige Michal Koutek. Aan de TU Delft promoveerde de elektrotechnicus met driemensionale (3D) technieken om zulke processen virtueel na te bootsen. Koutek bouwde met collega's twee "toolkits", VRX (Virtual Reality eXplorer) en MolDrive (Molecular Dynamics Real-time Visualization Environment). om zulke interacties vrij eenvoudig te visualiseren. • maandag, 18 februari 2002
  Onderzoek - Betere hartklepprotheses dankzij computermodel

  Met een door promovendus Jurgen de Hart ontwikkeld driedimensionaal computermodel kunnen betere hartklepprotheses worden gebouwd.


  Lees meer ...  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2023 Qure BV i.o. Amsterdam