Qure ::

Qure:

uw eigen Online Steunpunt Ketenregisseurs,
zonder subsidie.

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 17 .
Pagina << | 1 | 2 | >>
 • vrijdag, 24 september 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - Unicom: EPD-plan van PharmaPartners en Uzorg (II)

  Wordt Nictiz overbodig?

  Gisteren kondigde Qure de lancering aan van Unicom, een initiatief van PharmaPartners en Uzorg samen. Daarmee lijkt het landelijk EPD een forse stap dichterbij.

  Als mijlpaal biedt Unicom een koppeling tussen OZIS en HL7. Dat zijn de berichtstandaarden binnen respectievelijk Eerstelijn en Tweedelijn, twee tot dusver bijna 100% gescheiden werelden.

  Unicom biedt dus de oplossing voor één Achilleshiel van Nictiz.


  Lees meer ...  


 • maandag, 03 mei 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - Bush wil nationaal EPD in tien jaar ēēē

  In VS verdubbeling uitgaven zorgICT

   

  President George W. Bush wil dat elke Amerikaanse burger binnen tien jaar een elektronisch medisch dossier moet hebben. De huidige papieren dossiers zijn verouderd, aldus Bush. Het federale budget voor zorgICT verdubbelde hij tot 100 miljoen dollar. Elders klinkt kritiek.


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 27 april 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - Nieuwe Mirador V5-lijn beschikbaar

  Volgens de geEmailde nieuwsbrief van Torex-Hiscom is onlangs het nieuwste product Connector gelanceerd. Dit grafische werkstation is ontwikkeld voor “medewerkers die het reilen en zeilen van de organisatie voor hun rekening nemen”.


  Lees meer ...  


 • maandag, 01 maart 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - ďEPD-standaard wettelijk voorschrijvenĒ

  Een standaard voor het Elektronisch Patiëntendossier ofwel EPD moet wettelijk worden voorgeschreven. Dat stelt dat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in het rapport E-health in Zicht.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 25 februari 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - Medical View (Allgeier) gekoppeld aan Mirador

  Het Amphia Ziekenhuis in Breda/Oosterhout gaat alle klinische en poliklinische dossiers op vier ziekenhuislocaties scannen en digitaal opslaan. Voor die grote digitaliseringslag worden 15 Kodak scanners in gebruik genomen. Om de gedigitaliseerde medische dossiers te ontsluiten, wordt Medical View gebruikt, een softwareplatform dat Allgeier speciaal ontwikkelde voor de gezondheidszorg. Medical View wordt gekoppeld aan Mirador, de grafische schil rond het Ziekenhuis Informatiesysteem van Torex Hiscom.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 20 februari 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - ďLandelijk medicatiedossier in 2006 operationeelĒ

  Jarenlang is overlegd over specificaties en standaarden voor een EPD. Nu is de tijd om zo'n systeem echt te bouwen. Dat zegt Nictiz-medewerker Reinier van der Hoek in Computable.


  Lees meer ...  


 • zaterdag, 14 februari 2004
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - GGZ Noord-Holland-Noord kiest Horizon/McKesson

  GGZ Noord-Holland-Noord heeft het product Horizon van McKesson gekozen als basis voor een regionaal  Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Via Horizon wil men patiëntgegevens (administratief en medisch) op elke locatie ter beschikking stellen aan hulpverleners, managers, medewerkers en zorgverzekeraars. In de toekomst krijgen cliënten via Horizon inzage in hun eigen gegevens.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 26 november 2003
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - ďGoedkopere en betere zorg met ICTĒ

  De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) maakt de zorgsector attent op een interessant Amerikaans rapport. Daarin concludeert de Massachusetts Technology Collaborative (MTC, een semi-publiek agentschap) dat de zorgsector in de kleine staat aan de oostkust circa 2,5 miljard dollar netto kan besparen door meer inzet van ICT.


  Lees meer ...  


 • zaterdag, 01 november 2003
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - Ziekenhuizen koppelen dossiers

  De ziekenhuizen in Goes en Bergen op Zoom gaan hun patiŽntendossiers elektronisch koppelen. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Men verwacht dat binnen een jaar ook de computers van de huisartsen in Zeeland en West-Brabant op het netwerk zijn aangesloten.
  Het project heet Proeftuin Zorgring Zeeland en moet in 22 maanden worden afgerond. Daarvoor is zeven euroton beschikbaar. Halverwege november moeten de eerste bestanden via een beveiligde verbinding zijn gekoppeld. In eerste instantie gaat het om inzage in de patiŽntendossiers voor de o­ngevallen/traumaregistratie, voor o­ncologie en diabeteszorg. Op termijn wil men ook een uitwisseling met de gegevens van laboratoria en rŲntgenafdeling, en aansluiting van regionale huisartsen en apotheken. De ambities liggen misschien wel erg hoog.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 18 september 2003
  Elektronisch PatiŽnten Dossier - LogicaCMG scoort bij Britten

  EPD-contract van 100 miljoen euro LogicaCMG gaat negen Britse ziekenhuizen van de UCLH (University College London Hospitals NHS Trust) voorzien van een Elektronische Patiëntendossiers ofwel EPD, een investering van £70 miljoen. Dat is ruim 100 miljoen euro. Volgens Robert Naylor (zie foto), algemeen directeur van de UCLH, wordt het ziekenhuis praktisch papierloos.

   


  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 2 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2023 Qure BV i.o. Amsterdam