Qure ::

Qure:
Volledig onafhankelijk van koepelorganisaties..

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 23 .
Pagina << | 1 | 2 | 3 | >>
 • dinsdag, 04 mei 2004
  Beveiliging, security, hackers - Sasser.b. virus gaat hard

  Inmiddels is ook een high-risk variant van het Sasses.b virus actief, die zich razendsnel verspreidt.  Sasser is een virus dat gebruik maakt van een fout in Windows XP, Windows 2000 en Windows Server 2003. Na infectie installeert het virus een backdoor waarna de virusschrijver diverse acties kan uitvoeren, zoals het openen en verwijderen van programma’s en bestanden.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 21 april 2004
  Beveiliging, security, hackers - Wachtwoord in ruil voor chocoladereep

  Bijna driekwart van de kantoormedewerkers in de Londense City geeft zijn/haar wachtwoord gemakkelijk af. In ruil voor een chocoladereep geeft bijna 71% dat wachtwoord zelfs aan een volstrekte vreemde, ook als die daarmee toegang krijgt tot het bedrijfsnetwerk. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse Internet-tijdschrift ZDNet. Zo’n 37% van de ondervraagden gaf het wachtwoord af  zonder enige aarzeling. Bij de overige 34% was enige overtuigingskracht nodig.


  Lees meer ...  


 • maandag, 19 april 2004
  Beveiliging, security, hackers - PC’s vaak propvol spyware

  De gemiddelde PC is geïnfecteerd met 28 spyware-programma’s. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Internet-provider EarthLink, uitgevoerd over de eerste drie maanden van 2004. Bij spyware gaat het om programma’s die zich heimelijk op de PC installeren en o.a. Internet-gedrag van de PC-gebruiker doorgeven aan nieuwsgierige opdrachtgevers elders.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 08 april 2004
  Beveiliging, security, hackers - Wachtwoorden zijn zwakke plek bij beveiliging

  Een veilig wachtwoord is nog steeds een effectieve manier om bescherming te bieden tegen online veiligheidsrisico’s, aldus Internet-beveiliger Symantec.   Een moeilijk te kraken wachtwoord scoort volgens Symantec zeer hoog in de top tien van maatregelen om computersystemen te beveiligen. In de praktijk wordt volgens het bedrijf vaak onzorgvuldig met wachtwoorden omgegaan, wat de kans op o.a. hacking vergroot. Steeds meer gebruikers hebben steeds meer wachtwoorden. Enkele tips voor verstandig gebruik van wachtwoorden zijn:


  Lees meer ...  


 • donderdag, 08 april 2004
  Beveiliging, security, hackers - Belgisch draadloos EPD slecht beveiligd

  Grasduinen in medische patiëntgegevens

  Belgische ziekenhuizen beveiligen hun interne draadloze computernetwerk soms onvoldoende. Buitenstaanders kunnen ongestoord in de computers van artsen en ziekenhuisafdelingen grasduinen. Dat schrijft het Belgische dagblad De Standaard.


  Lees meer ...  


 • maandag, 16 februari 2004
  Beveiliging, security, hackers - “Diefstal van data doodgewoon”

  Diefstal van data door werknemers komt vaak voor en wordt nauwelijks als overtreding gezien. Dat blijkt uit onderzoek bij de Britse buren, gepubliceerd door BBC News. Dankzij ICT is dataroof veel eenvoudiger geworden, zo blijkt. Schaamteloos?


  Lees meer ...  


 • maandag, 09 februari 2004
  Beveiliging, security, hackers - Overheid VS pakt uit tegen cybercrime

  De Amerikaanse overheid wil 380 miljoen dollar vrijmaken voor de bestrijding van misdaad op Internet. Een verzoek daartoe is ingediend bij het Congres. Het geld moet gaan naar het ministerie van Justitie, de Binnenlandse Veiligheidsdienst en een centrum voor terrorismebestrijding.

   


  Lees meer ...  


 • donderdag, 29 januari 2004
  Beveiliging, security, hackers - Nederland opvallend afwezig bij dapper FTC-initiatief

  Nederland doet niet mee aan een daadkrachtige actie van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) om misbruik van computers tegen de gaan. Via duizenden computers wereldwijd wordt "spam" verstuurd, zonder dat de computerbezitter daarvan weet heeft. De FTC heeft daar een oplossing voor.


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 27 januari 2004
  Beveiliging, security, hackers - Computervirus MyDoom tegen SCO gericht

  Het  computervirus MyDoom start op zondag 1 februari 2004 een wereldwijde Denial of Service aanval op SCO, het bedrijf dat de rechten opeist van een deel van de Linux-broncode. De aanval is geprogrammeerd om twee dagen te duren. MyDoom verspreidt zich snel: volgens MessageLab bevat nu al één op de twaalf Emails wereldwijd dit virus. Het virus (ook bekend als W32.NovargAm of Novarg) kan zich eveneens verspreiden via uitruilprogramma's zoals Kazaa of WinMX.


  Lees meer ...  


 • maandag, 19 januari 2004
  Beveiliging, security, hackers - Inbraak Linux-servers overheid Maleisië

  Drie dagen lang werd werden ingebroken in bijna 160 websites in de republiek Maleisië, vooral websites van overheid en publieke sector. Dat gebeurde het afgelopen weekend, waarbij grote aantallen pagina's werden besmeurd met o­nwelgevoeglijke teksten en plaatjes. Mogelijk is ook met achterliggende data geknoeid. Dat meldt de Maleisische o­nderzoeksclub MySERT (Malaysian Computer Emergency Response Team. Het ging steeds om websites met extensie gov, .net,.com, .edu en .org. Adviesbureau MySERT vermoedt dat twee concurrerende Braziliaanse hacker-organisaties achter de zaak zitten. Op 98 procent van de ingebroken servers draaide Linux, met steeds verouderde versies van Apache, PHP scripts en OpenSSL. Als de laatste patches zouden zijn geïnstalleerd, waren de inbraken niet mogelijk geweest, benadrukt MySERT. Met het verhaal wil het bedrijf mogelijk ook extra bekendheid in eigen land krijgen; men verdient z'n boterham namelijk met advies inzake computerbeveiliging en preventie.
Pagina << | 1 | 2 | 3 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam