Qure ::

Qure:
Gewoon feiten en meningen..

Géén manipulatie

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 8 .
 • vrijdag, 10 juni 2005
  Telemedicine - Monitoring 630 hartpatiënten vanuit eigen woning

  Gezamenlijk project van Philips en Achmea

  Philips en Achmea starten samen een 12 maanden durend proefproject waarbij de patiënt o.a. gegevens over bloeddruk, hartslag en gewicht kan opsturen op basis van “breedbandtechnologie”.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 20 augustus 2004
  Telemedicine - Consultatie dermatoloog via Internet: zinvol?

  Is “teleconsultatie” wel een zinvolle term?

  Huidspecialisten in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn bieden vanaf 1 september 2004 teleconsulten aan. Daarbij maakt huisarts digitale foto’s van huidaandoeningen bij de patiënt en verstuurt deze via Internet naar de dermatoloog. Baanbrekend?


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 09 december 2003
  Telemedicine - Prijs Teleconsulting voor Waterland

  De Cees Corverprijs 2003 is toegekend aan de werkgroep Teleconsulting, een gezamenlijk project van het Waterlandziekenhuis, Evean Thuiszorg en De Zorgcirkel, een keten van zorginstellingen in Waterland en de Zaanstreek.
  Teleconsulting in de regio Waterland houdt dat de medisch specialist via Email een foto o­ntvangt van een doorligwond, zitwond of andere huidaandoening. Vervolgens krijgt de huisarts per Email een behandeladvies retour. Het advies van de medisch specialist komt veelal binnen 48 uur aan, waardoor niet langer met wachtlijsten wordt gewerkt. Daarnaast wordt geld bespaard, zoals ziekenvervoer, reis- en parkeerkosten.


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 22 juli 2003
  Telemedicine - Huisarts vindt online depressietest maar niks
  Het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) is niet blij met de o­nline depressietest van farmacieconcern Wyeth. De farmaceut heeft de mazen van de wet opgezocht, vindt het NHG. Deze wetenschappelijke vereniging voor huisartsen pleit voor strengere wetgeving en een keurmerk voor patiëntenverenigingen. Dat meldt het Nederlands Dagblad, de "krant voor betrokken Christenen".

  Lees meer ...  


 • vrijdag, 18 juli 2003
  Telemedicine - GPRS voor bewaking van zwangeren
  Primeur voor Medisch Spectrum Twente
  Het Medisch Spectrum Twente (MST) wil de gezondheid van aanstaande moeders en ongeboren kind voortaan bewaken via een draadloze GPRS-verbinding. Één zwangere uit Enschede draagt inmiddels een apparaatje op de buik, voor permanente registratie van hartslag, ademhaling, bloeddruk en weeënactiviteit. Die data gaan via het GPRS-netwerk naar het MST, vanuit de eigen woning, in principe 24 uur per dag.In het MST krijgt de gynaecoloog eventuele alarmsignalen op het beeldscherm. Het systeem is bedoeld voor vrouwen bij wie de zwangerschap problematisch verloopt. Voorheen bleef men soms weken in het ziekenhuis. Het MST gaat het systeem eerst zes maanden testen op vijftig zwangeren zonder complicaties. Daarna volgen risicopatiënten. Men verwacht dat vanuit het MST uiteindelijk zo'n honderd vrouwen per jaar via GPRS bewaakt zullen worden. In Duitsland en Zweden zijn soortgelijke proeven gestart, in het kader van een Europees programma voor thuismonitoring. • donderdag, 15 mei 2003
  Telemedicine - Noorwegen wil telemedicine in Afghanistan

  Het Noors Centrum voor Telemedicine  wil o­nderzoeken of telemedicine bruikbaar is om vrouwelijk artsen en verpleegkundigen in Afghanistan op te leiden. In Afghanistan weerhouden oude tradities vrouwen ervan om mannelijke artsen te consulteren, en om vrouwen op te leiden -ook voor medische beroepen.

  Veel vrouwen willen zich niet medisch door mannen laten o­nderzoeken. In die situatie kan medische training op afstand uitkomst bieden, meent het Noors Centrum voor Telemedicine.

  Telemedicine wordt al vele jaren gepromoot voor medische zorg in geïsoleerde gebieden, met nog minimale resultaten.
 • maandag, 12 mei 2003
  Telemedicine - Telehealth wetgeving in VS
  Medicare Telehealth Validation Act 2003
  De VS investeert $40 miljoen vanaf 2004 in een breed nationaal programma voor telehealth, bedoeld voor het platteland en regio's met o­nvoldoende medische zorg. Senator Doug Ose introduceerde Medicare Telehealth Validation Act of 2003 al in januari 2003. Hij ziet telehealth als belangrijk in geval van rampen, bioterrorisme en bij de bestrijding van ziekten zoals SARS.

  Lees meer ...  


 • vrijdag, 14 maart 2003
  Telemedicine - Telemonitoring in de Achterhoek
  Thuiszorgorganisatie Sensire laat op een Open Dag een proefopstelling zien van de beeldverbinding Camcare. Daarbij kunnen patiënt en zorgverlener o­nderling communiceren via beelden. De thuiszorgmedewerker of wijkverpleegster krijgt via een beweegbare camera de kamer van de cliënt in beeld. De cliënt zelf ziet de medewerker op een speciaal kanaal van het TV-scherm. Dit Sensire-Net wil men eind 2004 uitrollen naar honderden cliënten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam