Qure ::

Qure: zonder dienstenpalet, zonder kaderkritische vakkennis

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 32 .
Pagina << | 1 | 2 | 3 | 4 | >>
 • donderdag, 01 april 2004
  Techniek - Gratis giga-Email van Google

  De makers van zoekmachine Google komen binnenkort met Gmail, een nieuwe gratis vorm van Webmail, met een opslagcapaciteit van één Gigabyte. Dat is 500 keer zoveel als Hotmail van Microsoft -en 250 keer zoveel als Yahoo biedt.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 24 maart 2004
  Techniek - Inslikbare camera in IJselland ziekenhuis

  Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel krijgt vanaf volgende week de beschikking over een capsulecamera voor onderzoek in de dunne darm. Dat meldt dagblad De Telegraaf. De pil "ter grootte van een borrelnoot" bevat een minicamera met lichtbron, zender en batterij.

  Het klinkt baanbrekend en innovatief, maar in het buitenland zijn inslikbare minicameras al aardig ingeburgerd. Wereldwijd zijn er al 65.000 ingeslikt -en uitgescheiden. Tientallen miljoenen mensen in het buitenland hebben via hun verzekering recht op endoscopisch onderzoek via de capsulecamera.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 24 maart 2004
  Techniek - Opera komt met spraakgestuurde browser

  Bedoeld voor gehandicapten

  Een spraakgestuurde browser is vandaag gedemonstreerd door de Noorse leverancier van Opera. Gebruik wordt gemaakt van IBM's ViaVoice spraaktechnologie, waardoor de computer zowel spreekt als “luistert”. De computer kan leren om stemmen, accenten en tongvallen te herkennen, door het inspreken van woorden via een microfoon. Via spraaksturing kan men browsen, opdrachten geven en online formulieren invullen. Een concrete lanceerdatum is door Opera niet gegeven.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 18 maart 2004
  Techniek - Nieuwe lichtgewicht telefoon-headset

  Voor mensen met auditieve handicap

  Plantronics lanceert een nieuwe lichtgewicht headsets waarmee mensen met gehoorproblemen toch makkelijk kunnen telefoneren. De serie wordt geleverd via dochterbedrijf Clarity aan de gespecialiseerde detailhandel en aan telecomaanbieders.


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 27 januari 2004
  Techniek - Oprolbaar beeldscherm Philips
  Philips gaat op grote schaal oprolbare en ultradunne beeldschermen produceren. Op de hoge-resolutie o­nbreekbare schermen kunnen gedigitaliseerde boeken, kranten of Email worden gelezen. Vooralsnog gaat het om een zwart-wit scherm. Het buigzame scherm is in Eindhoven o­ntwikkeld en komt volgend jaar in productie. Vanaf  2006 moeten de oprol-beeldschermen in de winkels liggen.

  Lees meer ...  


 • woensdag, 21 januari 2004
  Techniek - Self-Defense voor computers

  Computer-experts aan het Stony Brook lab van de State University in New York hebben drie programma's ontwikkeld waarmee computers de meest gangbare cyberaanvallen kunnen weerstaan. De drie tools kunnen worden gedownload.


  Lees meer ...  


 • maandag, 19 januari 2004
  Techniek - Databanken van DNA en vingerafdrukken gekoppeld
  Het Korps Landelijke Politiediensten en het Nederlands Forensisch Instituut zijn een pilot gestart, op initiatief van het ministerie van Justitie, waarin de databanken van vingerafdrukken en DNA-sporen aan elkaar worden gekoppeld. Dat schrijft minister Donner van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer. Door het koppelen van het vingerafdrukkenbestand (HAVANK) en de DNA-sporendatabank wordt het mogelijk identificaties terug te leiden naar soms tientallen delicten. Als bijvoorbeeld bij een woninginbraak zowel DNA-materiaal als een vingerafdruk wordt aangetroffen, worden beide sporen voortaan getoetst aan beide databanken.

  Lees meer ...  


 • vrijdag, 16 januari 2004
  Techniek - Snel is langzaam
  Nog maar tien jaar geleden geleden keek je met afgunst naar die iets hogere collega die een heus kleurenscherm voor z'n PC had. In in je brievenbus kreeg je steeds diskettes om videotex op je PC te installeren. ICT gaat hard. Terwijl GPRS en BlueTooth nog nauwelijks zijn ingeburgerd, is er weer WiFi ofwel Wireless Fidelity, draadloos via een snelle en stabiele ethernetverbinding zonder bedrading. WiFi gaat volgens de internationale technische standaard IEEE 802.11b. Inmiddels is er nu weer WiMax,

  Lees meer ...  


 • maandag, 12 januari 2004
  Techniek - Langer support voor Windows 98 en ME

  Microsoft verlengt de o­ndersteuning voor Windows98 en Windows ME met tweeŽnhalf jaar, mits de klant wil betalen voor telefonische hulp. Ook blijft MicroSoft zogenaamde "patches" ofwel reparatieprogramma's voor beide besturingsystemen uitgeven. Dat meldt de elektronische nieuwsdienst van AustralianIT. Aanvankelijk wilde men o­ndersteuning voor Windows 98 op vrijdag 16 januari staken, alhoewel enig o­nline advies zou worden gehandhaafd. De support voor Windows ME stopte al in december 2003.
  Met een prijskaartje is support voor beide systemen nu verlengd tot eind juni 2006. Wereldwijd zou nog 15 tot 20 procent van alle 58 miljoen desktops-PCs op Windows 98 (en Windows 95) draaien. De support voor Windows 95 stopte al op de laatste dag van 2001.


  Lees meer ...  


 • zaterdag, 10 januari 2004
  Techniek - Toshiba lanceert mini-harddisk

  Een harddisk van ruim twee centimeter doorsnee voor opslag van twee tot vier Gigabyte aan data? Reken maar uit hoeveel MP3-tjes, digitale foto's, gesprekken of databestanden u daarop kwijt kunt. Toshiba spreekt van een doorbraak van de "One-Inch"-grens en lanceerde het mini-wonder op de Consumer Electronics Beurs in Las Vegas. Eerder bracht Toshiba een 1.8-inch harddisk uit voor 40GB, die is ingebouwd in de populaire iPod en diverse MP3-spelers. Al snel brachten Hitachi en andere bedrijven een iets kleinere harddisk uit met een opslagcapaciteit van één tot vier Gigabyte. Toshiba wil de nieuwste minischijf inbouwen in mobiele telefoons, digitale camcorders en TV's. Men verwacht dit najaar over te gaan op een massaproductie van 200.000 tot 300.000 stuks per maand.
Pagina << | 1 | 2 | 3 | 4 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2023 Qure BV i.o. Amsterdam