Qure ::

Qure:

Zónder maatstafconcurrentie, zónder aardstralen

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 4 .
 • woensdag, 05 januari 2005
  Standaardisatie - Vektis lanceert webapplicatie voor EI-standaarden

   

   

  Eind december 2004 heeft Vektis een nieuwe webapplicatie in gebruik genomen, onder de naam WESP, ofwel WEbapplicatie StandaardisatieProducten.

   

   

   


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 13 januari 2004
  Standaardisatie - Ontwerp kadernorm voor medisch berichtenverkeer

  De normcommissie Berichtenverkeer in de zorg van het Nederlands Normalisatie-instituut NEN heeft een "kadernorm" voor medisch berichtenverkeer gepubliceerd. Het gaat om Ontwerp NEN 7502 'Medische Informatica: Berichtenverkeer in de zorg; o­ntwikkeling en beheer van normen' . Iedereen die dat wenst, kan tot 1 februari 2003 commentaar indienen op dit normontwerp. Een exemplaar van het normontwerp is per Email op te vragen bij berichtenverkeer@nen.nl. Via hetzelfde Email-adres kunt u commentaar geven.
  De kadernorm NEN 7502 bevat algemene en gemeenschappelijke afspraken inzake alle normen en standaarden op het gebied van medisch berichtenverkeer in de gezondheidszorg. Deze norm vormt de basis voor meer specifieke berichtnormen in de toekomst.
  De norm is bedoeld voor organisaties en bedrijven die normen en standaarden o­ntwikkelen over elektronische uitwisseling van zorginhoudelijke berichten, uitsluitend binnen de vaderlandse zorgsector. Nederland kent op dit gebied een kleine club gespecialiseerde deskundigen. Bent u een "domeindeskundige" die werkt aan een "domeininformatiemodel" en/of "terminologiemodel". Laat dan van u horen.
 • donderdag, 17 juli 2003
  Standaardisatie - Onenigheid tussen TNO, NEN en Nictiz
  Op het Internet-discussieforum openkaart.org komt opmerkelijke kritiek op Nictiz naar buiten, van een bekende TNO-standaardisatiedeskundige. Nictiz zou nauwelijks inbreng hebben in de diverse NEN Normcommissies waarvan men lid is. Dat stelt TNO-medewerker Gerard Freriks, in een zeldzaam openhartige bijdrage. Ook zou Nictiz vaak niet bij de bijeenkomsten aanwezig zijn, en te weinig bijdragen aan internationale standaarden van CEN en ISO.

  Lees meer ...  


 • maandag, 17 februari 2003
  Standaardisatie - Nieuwe NEN-standaard medisch berichtenverkeer
  Een nieuwe norm voor recept- en verstrekkingsberichten is voorgesteld door de Normcommissie Berichtenverkeer in de Zorg. Deze commissie is onderdeel van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN, voorheen: NNI). De nieuwe norm moet leiden tot uniforme uitwisseling van gegevens bij het voorschrijven en afleveren van medicijnen. Het gaat om elektronische receptberichten tussen voorschrijvers, apotheken en ziekenhuisapotheken. Het bericht moet een belangrijke rol spelen in het op stapel staande Landelijke Medicatiedossier. Tot 1 juni 2003 kunnen deskundigen commentaar op de voorlopige norm indienen bij het NEN. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam