Qure ::

Waar blijven ambtenaren zitten als ze twee miljard aan subsidie niet kunnen verantwoorden?

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 13 .
Pagina << | 1 | 2 | >>
 • donderdag, 26 augustus 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - Website Dronten aangepast voor blinden

  Leerzaam voorbeeld voor zorgsector

  Vandaag presenteert de gemeente Dronten haar website, maximaal aangepast aan blinden en slechtzienden. Het Drontense bedrijf Exed maakte de informatiebron website voor 95% toegankelijk voor visueel gehandicapten. Alle teksten zijn tevens via de speakers te beluisteren. Leerzaam voor zorginstellingen: daar gebeurt bijna niets op dit gebied.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 27 mei 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - Gehandicapten krijgen robotarm

  Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) adviseert dat zeer ernstig lichamelijk gehandicapten met weinig of geen arm/handfunctie de beschikking krijgen over een robotarm. Voor zo’n robotmanipulator komen circa 400 personen in aanmerking. Het gaat om een jaarlijkse investering van zo'n 4 miljoen euro. De levensduur van de robotmanipulator is ongeveer vijf jaar.

   


  Lees meer ...  


 • maandag, 03 mei 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - Cyberlink: PC-bediening voor gehandicapten

  Voor patiënten met beperkte spierfunctie

   

  Elke huisarts, medisch specialist en zorgverzekeraar zou basale kennis moeten hebben over de enorme assortiment PC-hulpmiddelen dat er anno 2004 is voor gehandicapten, ook voor blinden en slechtzienden. Vrij uniek is ook de Cyberlink, een aangepaste computerbediening op basis van spieractiviteit, oogbeweging en hersenactiviteit.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 15 april 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - "80% websites onbruikbaar voor gehandicapten"

  Ruim tachtig procent van de websites is  onbruikbaar voor mensen met een handicap, meldt de Britse Disability Rights Commission (DRC). Dat geldt vooral voor blinden. “Onacceptabel”, meent de DRC.

   

  In Nederland is de situatie beslist niet beter, aldus Drempels Weg, de club die in Nederland tracht beperkingen voor gehandicapten op Internet weg te nemen.


  Lees meer ...  


 • maandag, 12 april 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - Doventolken te vinden via Internet

  Nieuw trefpunt doven en gebarentaal-tolken

  De website doof.nl biedt vanaf vandaag een lijst van zelfstandig werkzame doventolken. Deze tijdelijke oplossing moet er voor zorgen dat doven en slechthorenden een tolk kunnen vinden, ook zonder bemiddelingsbureau.

  Door een nieuwe betaalregeling van de overheid kunnen bemiddelingsorganisaties -zoals het grote TCVisinet- de bemiddeling van tolken Nederlandse Gebarentaal niet meer garanderen.


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 06 april 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - Mobiele teksttelefoon Vodafone voor doven

  Industrie ontdekt enorme gehandicaptenmarkt

  Doven en slechthorenden kunnen vanaf vandaag communiceren met een speciaal voor deze doelgroep aangepast mobiel toestel van Vodafone. Deze mobiele opvolger voor de teksttelefoon is een compacte en speciaal aangepaste PDA (Personal Digital Assistant, de Palm Tungsten W), waarmee de dove en slechthorende klanten o.a. kunnen SMS-sen, Emailen en mobiel chatten via instant-messaging. Er is geen derde persoon meer nodig om o.a. teksten in te typen. Verder heeft het toestel een uitgebreid toetsenbord, een groot touch-screen kleurenscherm, een trilfunctie en een neklus-aansluiting: een ringleiding die om de hals gedragen wordt en die geluid doorgeeft aan het gehoortoestel van de gebruiker.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 26 maart 2004
  Gehandicaptenzorg en ICT - Hotel voor gehandicapten met Internet

  In Beekbergen is een luxueus hotel opgeleverd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het hotel maakt deel uit van Parc Spelderholt –een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking- en telt 33 luxe kamers, waarvan vier gezinsappartementen. De hotelkamers beschikken standaard over een PC. Gehandicapte gasten kunnen op elk gewenst moment een spraak- en beeldverbinding met familie thuis krijgen. Er zijn verder onder meer een theater, bioscoop, grand café, zwembad, sauna, zonne-eiland, dakterras, snoezelruimte, restaurant en een winkel.

  Het hotel kostte € 7 miljoen, voor de helft betaald door theaterproducent Joop van den Ende en zijn vrouw Janine uit hun privévermogen. Die willen echter hun naam niet aan het hotel verbonden zien.

   
 • donderdag, 17 juli 2003
  Gehandicaptenzorg en ICT - "Sommige webdesigners horen in cachot"
  WWW o­ntoegankelijk voor gehandicapten
  Sommige websitebouwers horen in het gevang. Dat meldt Jack Schofield, journalist bij The Guardian. Hij refereert naar de Britse BlindenBond (Royal National Institute of the Blind) die juridische actie o­nderneemt tegen diverse (niet nader genoemde) websites die in strijd zijn met de Disability Discrimination Act 1995. Bij zowel commerciĆ«le als overheidswebsites acht men de toegankelijkheid voor slechtzienden nihil of o­ntoereikend. Dat zou in strijd zijn met het recht op informatie voor elke burger, en in strijd met de ideĆ«le uitgangspunten van het WorldWideWeb. Juridisch interessant is de parallel met de Nederlandse "Wet Gelijke Behandeling op Grond van Handicap of Chronische ziekte", die momenteel door juristen op details wordt uitgevlooid. Deze wet treedt waarschijnlijk nog dit jaar (2003) in werking. • donderdag, 17 juli 2003
  Gehandicaptenzorg en ICT - Verbale website voor slechtzienden
  Het Alphens Platform Gehandicaptenbeleid (APG) startte vandaag de eerste met spraak ondersteunde website van Nederland, bedoeld voor mensen met een visuele handicap. Doel van de spraak-website stichtingapg.nl is om mensen met een functiebeperking zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Als de cursor over het scherm gaat, klinkt een signaal als een link wordt geraakt. Tekst op het scherm wordt soms voorgelezen. Veelal krijgt de bezoeker beleidsmatige informatie. Het Alphense multimediabedrijf TwinEarth bouwde de website. Het initiatief is lovenswaardig, maar de functies zijn nog uiterst beperkt. De website laat vooral zien hoe ongelooflijk complex het is om Internet-functies te maken die echt bruikbaar zijn voor slechtzienden. Een grondige evaluatie op termijn door gehandicapten zelf lijkt zinvol. • dinsdag, 15 juli 2003
  Gehandicaptenzorg en ICT - Computervergoeding voor visueel gehandicapten
  Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft het Ministerie van VWS geadviseerd om de aanschaf van computers te vergoeden voor mensen met een visuele handicap. Blinden en slechtzienden krijgen tot dusver alleen computerlessen en aanpassingen (spraakapparatuur, vergrotingssoftware, brailleleesregels) vergoed. Via de Regeling Hulpmiddelen moet ook de aanschaf van computers vergoed worden, meent de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang.

  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 2 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam