Qure ::

Qure:

Mét ruggengraat
Zónder wartaal
Zónder omkoping

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 12 .
Pagina << | 1 | 2 | >>
 • vrijdag, 23 april 2004
  Apotheek en ICT - “ICT verandert apotheek en apothekersassistent”

   

  Prima onderzoek van SBA

  De Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) lanceerde zojuist een prima onderzoek naar het effect van maatschappelijke trends op de apotheekbranche en het beroep van de apothekersassistent. De studie gaat ook volop in op de gevolgen van ICT, een goede zaak.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 07 april 2004
  Apotheek en ICT - VS: onderzoek meest essentiële medicatie-interacties

  Een comité van de Amerikaanse club voor geneesmiddelen-standaardisatie U.S. Pharmacopeia heeft “evidence-based methodologie” ontwikkeld om de meest belangrijke interacties tussen geneesmiddelen in kaart te brengen en te classificeren. Het comité wil die interacties op termijn inbouwen in informatiesystemen op elke locatie (“point-of-care”) waar medische zorg wordt verleend. In de praktijk blijkt dat apothekers en artsen vaak door de computer gegenereerde medicatiesignalen negeren –of de signalen zelfs uitschakelen. Door het vaststellen van de meest essentiële interacties wil men artsen en apothekers meer “signaalgericht” maken.
 • woensdag, 07 april 2004
  Apotheek en ICT - DocMorris zoekt 100 extra medewerkers

  Volgens dagblad De Limburger heeft het in Landgraaf gevestigde DocMorris emplooi voor honderd nieuwe medewerkers, deels studenten. Dat komt door de snelle groei. Momenteel staan er 260 mensen op de loonlijst van de Internet-apotheek, die zich vooral op Duitsland richt. Dit jaar denkt DocMorris een omzet van 100 miljoen euro te halen.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 02 april 2004
  Apotheek en ICT - DocMorris te koop

   

  Nederlandse Internet-apotheek voor Duitse markt

  De Nederlands/Duitse Internet-apotheek DocMorris staat in de etalage. Gesprekken worden gevoerd met diverse investeerders. Dat meldt o.a de Duitse krant Handelsblatt.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 12 december 2003
  Apotheek en ICT - Eén op vijf Duitsers kent DocMorris

  De bekendheid van de Landgraafse Internet-apotheek DocMorris bij de Duitse buren is enorm: 20% kent de naam. Dagblad De Limburger noemt als de reden dat bij DocMorris per recept een wettelijke toeslag van 4-5 euro betaald moet worden, tegen 8-10 euro bij de reguliere stadsapotheek. Bovendien rekent DocMorris geen verzendkosten en worden de medicijnen thuis bezorgd. Door het succes gaat de Internet-apotheek tussen de vijftig en honderd nieuwe medewerkers aantrekken, terwijl er nu al  tweehonderd in dienst zijn. DocMorris had vorig jaar een omzet van ruim vijftig miljoen euro, met  Duitsland als belangrijkste afzetgebied. De overige 20% komt uit Oostenrijk en van Nederlandse overwinteraars in Spanje.
 • dinsdag, 02 september 2003
  Apotheek en ICT - OZIS koppelt Microbais met Falcon

  Stadsapotheken gaan communiceren met ziekenhuisapotheek

   

  Microbais -leverancier van software voor openbare apotheken- gaat intensief samenwerken met Falcon, leverancier van o.a. software voor ziekenhuisapotheken. Met de samenwerking kunnen ziekenhui­zen en openbare apotheken elkaar melden welke medicij­nen zijn voorge­schreven en ver­strekt. Tot dusver ontbreekt die communicatie bijna overal, een bizar manco in het informatietijdperk.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 03 juli 2003
  Apotheek en ICT - "Patiënt loopt risico bij veranderen van apotheek"

  IGZ-onderzoekers weten weinig van ICT

  Patiënten kunnen verkeerde medicijnen krijgen, als ze van apotheek veranderen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het onderzoek werd gisteren gepresenteerd.

  De IGZ noemt het "ongewenst" dat de ziekenhuisapotheek onvoldoende gegevens verstrekt aan de eigen apotheek van de patiënt. Door de slechte overdracht van informatie kan de patiënt medicijnen krijgen met een verkeerde dosering, waarschuwt de IGZ. Grote rampen verwacht men echter niet. De inspectie onderzocht een steekproef van tweehonderd apotheken.

  Het IGZ-rapport gaat nauwelijks in op de ICT-aspecten -en mogelijkheden. Vele honderden apotheken wisselen namelijk wel degelijk onderling gegevens uit, hetzij via centrale servers, hetzij via OZIS. Ook tussen openbare apotheek en ziekenhuisapotheek komt elektronische communicatie op gang.
 • maandag, 23 juni 2003
  Apotheek en ICT - Samenwerking Microbais en Falcon

  Stadsapotheken communiceren met ziekenhuisapotheek Microbais (softwareproducent voor stadsapotheken) gaat samenwerken met Falcon, leverancier van software voor ziekenhuisapotheken. Op termijn kunnen gebruikers van de twee systemen uitwisselen welke medicijnen zijn voorgeschreven en verstrekt. Tot dusver o­ntbreekt het vaak aan uitwisseling van medicatiegegevens tussen 1e en 2e lijn. De communicatie tussen Microbais (pakket Aposys) en Falcon (pakket Falcon/Pharma) zal plaatsvinden op basis van Edifact-berichten, volgens de OZIS-standaard.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 06 juni 2003
  Apotheek en ICT - Apothekers Breda ruziën over toegang databank
  Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) hebben veertien apotheken in Breda en omgeving met opzet de concurrentie beperkt. De veertien werken met Pharmacom, een systeem van PharmaPartners met een gezamenlijk netwerk waarop ook circa veertig huisartsen zijn aangesloten.

  Lees meer ...  


 • maandag, 23 december 2002
  Apotheek en ICT - Ascon bouwt nieuw apotheeksysteem voor OPG

  Overname Euroned door Microbais afgeblazen

  De overname van OPG-dochter Euroned door Microbais gaat niet door. OPG laat volledig nieuwe systemen bouwen door Ascon, een ICT-bedrijf uit het Limburgse Urmond.


  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 2 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam