Qure ::

Qure: zónder toespraak van de premier bij de start van de Task Force Innovatie Utrecht..!

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 17 .
Pagina << | 1 | 2 | >>
 • woensdag, 20 augustus 2003
  Elektronisch Patiënten Dossier - "GGZ verwacht teveel van EPD"

  Rammelend onderzoek van Twynstra Work Innovation

  De Geestelijke Gezond­heids­zorg (GGZ) worstelt met de invoering van Elektronische Patiëntendossiers ofwel EPD's. Men snakt naar heldere richtlijnen, maar die zijn er onvoldoende. De verwachtingen inzake EPD's zijn veel te hoog in de GGZ-sector, oordeelt een onderzoek van adviesbureau Twynstra Work Innovati­on. Maar is dat wel een goed rapport?


  Lees meer ...  


 • maandag, 14 juli 2003
  Elektronisch Patiënten Dossier - EPD voor vergrijzend huisdier?

  Succesvol Petlook aapt Medlook na Dagblad Trouw behandelt vandaag de problematiek van het vergrijzende huisdier. In 1985 werd 10% van de katten ouder dan tien jaar, nu ruim 40%. Die trend zet door. De stille revolutie in de diergeneeskunde maakt veel honden en katten anno 2003 hoogbejaard.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 11 juni 2003
  Elektronisch Patiënten Dossier - "Invoering EPD's gaat traag"

  Ernst & Young: "Gros medisch specialisten werkt nog op papier"

  De invoer van Elektronische Patiëntendossiers (EPD's) in de zorgsector verloopt veel trager dan verwacht. Dat meldt een rapport van de "sectorgroep" Health Sciences van Ernst & Young EDP Audit. De resultaten werden gepresenteerd op het EPD-congres van de Nederlandse Vereniging van Medische Administratie.


  Lees meer ...  


 • woensdag, 04 juni 2003
  Elektronisch Patiënten Dossier - Nuchter EPD-symposium van NVMA

  Ook het 8e EPD-symposium van de Nederlandse Vereniging voor Zorgadministratie (NVMA) op 5 juni 2003 was goed. De NVMA heeft een nuchtere achterban van medische administrators: inhoudsloze juichverhalen slaan daar niet aan.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 25 april 2003
  Elektronisch Patiënten Dossier - "Nadruk EPD teveel op controle en sturing"
  Oratie prof. Berti Zwetsloot
  Bij het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) ligt de nadruk teveel op wetenschappelijk onderzoek, evaluatie, sturing en planning van zorg. Die harde stellingname was te horen van prof. Berti Zwetsloot, bij de aanvaarding van het ambt van hoogleraar in de geneeskunde in Leiden. "Symptomen, klachten, bevindingen van lichamelijk onderzoek en ziekteverloop worden nog steeds zelden in een Ziekenhuis Informatiesysteem vastgelegd".
  Zorgverleners besteden 60% van hun tijd aan communiceren, en krijgen 50% van de noodzakelijke informatie in direct contact met hun collega's, aldus Zwetsloot. Die communicatie word voortdurend onderbroken. "Elk zorginformatie-systeem dient die communicatie flexibel te ondersteunen, o.a. door functies voor aanmaken van samenvattingen van de patiënthistorie, en voor direct vastleggen van uitkomsten van overleg, ook als dat telefonisch even snel plaats heeft in de gang".

  Lees meer ...  


 • vrijdag, 20 september 2002
  Elektronisch Patiënten Dossier - "EPD vereist notarisfunctie"
  De uitwisseling van medische gegevens binnen een landelijk EPD moet juridisch goed geregeld zijn. Gepleit wordt voor sancties bij o­neigenlijk gebruik. In discussies op Internet geven huisartsen blijkt van hun bezorgdheid: "Wat o­ntbreekt, is een organisatie rond de uitwisseling van informatie die door alle partijen wordt vertrouwd, de notarisfunctie. Deze organisatie moet het mandaat hebben van alle partijen inzake de verkeersregels op de Elektronische Snelweg. Die organisatie zorgt communicerende partijen en de patiënt weten wat hun rechten en plichten zijn. Zo'n organisatie is verantwoordelijk voor toetsing, audits, loggen, en sancties bij o­njuist handelen. Zonder zo'n organisatie blijft het schipperen".
  Berichten van het Internet kunnen door Qure taalkundig zijn gekuist -spelfouten worden verbeterd- maar zijn qua inhoud altijd o­nveranderd. • donderdag, 11 juli 2002
  Elektronisch Patiënten Dossier - 2Cure lanceert EPD voor tablet PC

  Draagbaar EPD voor medisch specialist

  De Amsterdamse EPD-leverancier 2Cure Medical Information Services komt met een draagbaar Elektronisch Patiëntendossier voor de Tablet PC van Microsoft. Dat maakt de Amerikaanse ICT-reus bekend via een persbericht.


  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 2 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam