Qure ::

Waar heeft de hofhouding méér macht dan de minister?

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 211 .
Pagina << | 1 | 10 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | >>
 • donderdag, 22 mei 2003
  Commentaar - ICT-inhaalslag zorgsector?
  Wirwar medische websites bij Digitaal Gezond
  Maken gezondheids- en welzijnsorganisaties op Internet inderdaad een inhaalslag? Dat is maar de vraag. Het Congres Digitaal Gezond in het Rotterdamse World Trade Center toonde vandaag een allegaartje aan websites en Internet-initiatieven. Bijna elke zorginstelling, koepelorganisatie en patiëntenclub gebruikt anno 2003 Internet voor PR, klantencontact en moderne uitstraling. Nogal wat initiatieven worden mogelijk gemaakt met fors overheidsgeld. Met regelmaat o­ntbreekt het aan o­nderlinge afstemming.

  Lees meer ...  


 • woensdag, 21 mei 2003
  Commentaar - VWS kan 2000 miljoen euro niet verantwoorden

  Financiële reputatie kan zorgICT schaden

  Het Ministerie van Volksgezondheid kan niet goed verantwoorden of twee miljard euro aan subsidies  in het jaar 2002 zinvol is besteed. Dat is: twee duizend miljoen euro. VWS blijkt vooraf geen doelen te stellen en achteraf de resultaten niet goed te verantwoorden. Dat bleek op "Verantwoordingsdag", sinds 2000 gehouden op de derde woensdag in mei.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 16 mei 2003
  Commentaar - Geen aandacht ZorgiCT in Hoofdlijnenaccoord
  Het Hoofdlijnenaccoord "Meedoen, meer werk, minder regels" voor het nieuwe kabinet besteedt niet expliciet aandacht aan ICT in de zorgsector. Citaat: "In de zorg horen de behoeften van patiënten en cliënten centraal te staan en moet de professionaliteit van medewerkers tot haar recht komen. De administratieve lastendruk, de bureaucratie en overhead in alle o­nderdelen van de zorg moeten fors omlaag. Geld en tijd moeten aan patiënten en cliënten worden besteed, niet aan bovenmatige overhead, formulieren en kantoren". De oplossing van dergelijke zaken zonder inzet van ICT is moeilijk denkbaar. Toch wordt ICT in het Hoofdlijnenaccoord niet expliciet genoemd. • donderdag, 08 mei 2003
  Commentaar - Geen Burgerservicenummer voor zorgsector
  ZIN kan nog jaren duren De overheid wil niet dat het komende BurgerServiceNummer ook in de gezondheidszorg gebruikt wordt. Dat schrijft staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp in antwoord op vragen van PvdA-kamerlid Smits. Omdat medische patiëntgegevens te privacygevoelige zijn, moet de zorgsector een eigen "sectorspecifiek" nummer krijgen, meent Ross.

  Lees meer ...  


 • dinsdag, 06 mei 2003
  Commentaar - Nictiz Jaarverslag 2002 teleurstellend
  Het Jaarverslag 2002 van Nictiz is te downloaden (in pdf-formaat) vanaf de Nictiz-website. Helaas is het amper een jaarverslag. Nictiz heeft een te fraai vormgegeven document opgeleverd, met ontwerp/uitvoering door een duur reclamebureau. Door de complexe opmaak is printen van het enorme bestand (999Kb) zeer tijdrovend, zelfs met een zware printer. De 19 pagina's bevatten uitsluitend eenstemmige promotie-uitspraken over Nictiz, waarbij diverse "samenwerkingspartners" aan het woord komen (soms met de verkeerde foto erbij). Geen verantwoording wordt afgelegd over gemaakte technische en strategische keuzes, over in anderhalf jaar bereikte resultaten, of over doelen en planning in de nabije toekomst. Een financiële verantwoording o­ntbreekt in het jaarverslag, terwijl Nictiz op jaarbasis tien miljoen euro uitgeeft. En passant worden enige ICT-succesjes toegeëigend, die buiten bemoeienis van Nictiz zijn gerealiseerd. In het bedrijfsleven zou een dergelijk "Jaarverslag" niet worden geaccepteerd.

  Lees meer ...  


 • dinsdag, 15 april 2003
  Commentaar - "Minder bezuinigingen nodig door ICT"

  Door extra ICT kan de overheid de voorgenomen bezuinigingen meer verantwoord doorvoeren. Dat stelde het EPN Platform voor de Informatiesamenleving vandaag, in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. EPN argumenteert dat minder bezuinigingen nodig zijn, omdat meer ICT extra besparingen oplevert.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 13 februari 2003
  Commentaar - Overheid lanceert "Waarschuwingsdienst"

  Ministerie van Volksgezondheid doet niet mee

   

   

   

   

  Staatssecretaris Wijn opende vandaag de "Waarschuwingsdienst". Het gaat om een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, bedoeld om de Nederlandse burger en het kleinbedrijf te informeren over de kwetsbaarheid van computers en netwerken. Wonderlijk: de zorgsector doet niet mee.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 31 januari 2003
  Commentaar - Andermaal samenwerking Nictiz en Uzorg
  Nictiz gaat met Uzorg samenwerken op het gebied van de verwijsindex en o­nline autorisaties. Dat meldt een persbericht van Nictiz. De overeenkomst is twee weken geleden getekend. Een verwijsindex dient om na te gaan in welke computers van zorgverleners informatie over patiënt A of B vastligt. Een autorisatiesysteem bepaalt welke zorgverleners toegang heeft tot welke opgeslagen informatie. Nictiz leverde o­nlangs het Architectuurontwerp Basisinfrastructuur in de Zorg op. "Per 1 juli 2003 zal deze omgeving in productie worden genomen", meldt het persbericht.

  Lees meer ...  


 • dinsdag, 24 september 2002
  Commentaar - “Gezondheidskiosk schiet tekort”

  Overheidsdenktank sabelt zorgportaal neer

  “Het ministerie van VWS is een verkeerde weg ingeslagen als partner en financier van de website www.gezondheidskiosk.nl”. Dat meldt de “overheidsdenktank” Infodrome in Medisch Contact. “De ongeschreven wetten van de informatiesamenleving zouden moeten worden gevolgd”. Men vindt de nieuwe Gezondheidskiosk “teleurstellend”. Met opmerkelijk gezwollen taal geeft Infodrome echter weinig concrete aanbevelingen.


  Lees meer ...  


 • maandag, 02 september 2002
  Commentaar - "Internet-vrees bij huisartsen"
  Volgens o­nderzoek van de Consumentenbond maakt amper één op de vijf huisartsen gebruik van Internet en Email. Bij een kleine steekproef van honderd (van de ruim 5000) huisartspraktijken blijkt dat 15% een eigen website heeft, en dat daarvan éénderde per Email bereikbaar was. Slechts één praktijk biedt de mogelijkheid om per Email herhaalrecepten aan te vragen.
  De Consumentenbond juicht toe dat LHV en NHG in 2003 praktijkwebsites willen aanbieden, met o.a. modules voor afspraken en herhaalrecepten.

  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 10 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2024 Qure BV i.o. Amsterdam