Qure ::

Qure:
Gťťn geneuzel over "digitale workspace"...

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 32 .
Pagina << | 1 | 2 | 3 | 4 | >>
 • vrijdag, 16 mei 2003
  Techniek - Nieuwe deeltjesversneller bij TUE

  Een nieuwe deeltjesversneller met radiofarmaceutisch laboratorium is vandaag in gebruik gesteld aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE).

  Dat gebeurde door Jan de Goeij, directeur-generaal bij VWS.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 08 mei 2003
  Techniek - Computerneus ruikt longkanker via sensoren

  Longkanker kan worden vastgesteld door chemische analyse van de adem van personen. Italiaanse wetenschappers hebben daartoe een elektronisch reukorgaan gebouwd.

  De acht sensoren in het apparaat speuren naar "markers" die op kanker kunnen wijzen.


  Lees meer ...  


 • donderdag, 27 maart 2003
  Techniek - Videoconferencing tussen AZM en VieCuri
  Videoconferencing is vanaf vandaag mogelijk tussen artsen van het VieCuri Medisch Centrum (Venray en Venlo) en het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Medici kunnen informatie over behandelmethoden en onderzoek uitwisselen via het beeldscherm. Met het videosysteem wil men dat Noord-Limburgse patiŽnten na een operatie vaker nazorg krijgen in Venray of Venlo. Dat moet extra capaciteit bieden bij het AZM in Maastricht. Ook moet videoconferencing nieuwe mogelijkheden bieden aan VieCuri als opleidingziekenhuis. • dinsdag, 18 februari 2003
  Techniek - Bionisch kunstoog voor blinden

  Acht blinden hebben hun gezichtsvermogen voor een klein deel terug dankzij een minicamera, verbonden aan elektroden die in de hersenen zijn geïmplanteerd. Men kan contouren van voorwerpen onderscheiden en grote letters lezen.

   

   


  Lees meer ...  


 • woensdag, 23 oktober 2002
  Techniek - Intranet VUmc uitgesteld
  De uitrol van het Intranet binnen het VU medisch centrum (VUmc) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Aanvankelijk had het Intranet per november 2001 in de lucht moeten zijn. Inmiddels geldt 1 april 2003 als opleverdatum. De belangrijkste reden voor uitstel is de wens van faculteitsmedewerkers om vanuit de eigen woning of elders te kunnen inloggen. De vertraging komt door de firewall van het ziekenhuis. Thuis werken of Email lezen vindt men prima, maar het blijkt technisch moeilijk om toegang tot patiŽntgegevens voor buitenstaanders waterdicht af te sluiten. Dat meldt Tracer, het personeelsblad van het VUmc in Amsterdam. • zaterdag, 16 februari 2002
  Techniek - Pacemaker geeft steeds meer info

  Een pacemaker is al lang niet meer het simpele onderhuidse schijfje met ingebouwde batterij dat de hartspier elektrische prikkels geeft.

  Het nieuwste model van Vitatron (dochter van het Amerikaanse Medtronic) is volledig digitaal


  Lees meer ...  


 • donderdag, 10 januari 2002
  Techniek - VUmc verkoopt meetprogramma spieractiviteit
  Door spieractiviteit te meten, kan een revalidatie-arts beter analyseren waarom een patiŽnt worstelt met sommige bewegingen. Na zo'n meting kan de arts veel gerichter behandelen. De interpretatie van metingen is echter complex. Binnen het VU medisch centrum (VUmc) is nu Sybar o­ntwikkeld, software waarmee elke arts "binnen vijf minuten kan werken", aldus het VUmc. Sybar combineert twee meettechnieken: videobeelden en elektrofysiologische signalen (EMG).

  Lees meer ...  


 • vrijdag, 23 maart 2001
  Techniek - Storage Area Netwerk voor Deventer ziekenhuis

  Het Deventer Ziekenhuis gaat over op een Storage Area Netwerk (SAN) van Compaq. Daarbij worden gegevens vanuit verschillende systemen zoveel mogelijk opgeslagen op een centraal Compaq MA6000-opslag­systeem, in eerste instantie met 12 schijven van elk 72 Gb. Het systeem is uitbreidbaar tot maximaal 144 van zulke schijven. "Knettergroot", aldus hoofd automatisering Ko Takema, "Zo kunnen we jarenlang heel flexibel alle groei opvangen".


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 26 januari 2001
  Techniek - Draagbare ECG van Agilent

  Agilent introduceert de eerste draagbare elektrocardiograaf, voor huisartsen en ambulante artsen van ziekenhuizen. Het apparaat is kleiner en lichter dan een laptop en heeft mogelijkheden om ECG's draadloos te versturen via een faxmodem.

   


  Lees meer ...  


 • woensdag, 13 december 2000
  Techniek - Medische zakcomputerclub opgericht
  Nederland kent sinds vandaag een landelijke en "platform-onafhankelijke" zakcomputervereniging voor en door medisch personeel. De club heet UM2C, de Usergroup for Medical Mobile Computing. UM2C wil het gebruik van zakcomputers binnen de medische sector steunen en bevorderen. UM2C richt zich op medisch studenten, artsen, verpleegkundigen, medisch o­ndersteunend personeel en o­nderzoekers. Kortom: iedereen die in/om ziekenhuizen en overige zorginstellingen werkzaam is.

  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 2 | 3 | 4 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2022 Qure BV i.o. Amsterdam