Qure ::

Onafhankelijke journalistiek... Wat was dat ook al weer?

Zoek  

 Laatste update: 31-01-2022
 
 Inloggen:
Geen account?


Zoek
Artikelen in groen zijn recent. Artikelen in paars zijn ouder
dan twee weken en kosten u een credit

Gevonden artikelen 32 .
Pagina << | 1 | 2 | 3 | 4 | >>
 • vrijdag, 09 januari 2004
  Techniek - Breedband voor mobiele telefoons
  Telecombedrijf Verizon wil in de Verenigde Staten een nieuw netwerk bouwen dat snel en breedbandig Internet biedt voor mobiele telefoons, laptops en notebooks. Als de grootste provider voor mobiel telefoonverkeer in de VS investeert Verizom tot 2005 n miljard dollar in het nieuwe netwerk. Dat moet snelheden opleveren die vergelijkbaar zijn met kabel -of ADSL-aansluitingen. Het accent gaat verlegd worden van spraak- naar dataverkeer, voorziet Verizon. Ook gaat men over dezelfde periode twee miljard dollar investeren om het vaste netwerk geschikt te maken voor gecombineerd spraak/beeldverkeer. Concurrent AT&T Wireless bereikt via het eigen mobiele netwerk inmiddels snelheden van 100-130 kilobits per seconde. Verizon Wireless denkt snelheden van 300-500 kilobits per seconde te kunnen realiseren. • vrijdag, 09 januari 2004
  Techniek - Online betaalsysteem in Belgi
  Fictieve rekeningnummers  gouden greep?
  De zuiderburen betalen sinds kort o­nline via fictieve creditkaartnummers. Bij winkelen via het Internet geeft men een 16-cijferig kaartnummer op, dat ter beschikking wordt gesteld door de Citibank. De Belgische klant heeft weliswaar een Visa- of Mastercard nodig, maar dat nummer gaat nooit over de lijn. Voor elke aankoop krijgt de klant een nieuw nummer. Gebruik van het fictieve nummer is gratis. Per aankoop geldt geen basisbedrag. Gebruikers bepalen zelf de geldigheidsduur van elk kaartnummer en het maximumbedrag per nummer. Het nummer kan vaker worden gebruikt tot het ingestelde maximum is bereikt. De dienst heet "Internet Numbers" en is o­ntwikkeld met het Ierse bedrijf Orbiscom, dat eerder soortgelijke systemen bouwde.


  Een Nederlandstalige demonstratie zien? Klik hier. Ga terug naar QURE via de back-toets. • vrijdag, 26 december 2003
  Techniek - PDA voor medische en militair vertaalwerk

  Wetenschappers aan de Carnegie Mellon universiteit in Pittsburgh hebben een handheld iPaq computer uitgerust met een vertaalmodule Engels-Arabisch en vice versa. Het project moet uiteindelijk een vertaalsysteem opleveren dat door artsen en militairen bruikbaar is, later ook voor hulporganisaties en toeristen. Men verwacht een module Chinees-Engels (en omgekeerd) te kunnen opleveren vr de Olympische Spelen in Beijing in 2008.


  Lees meer ...  


 • vrijdag, 12 december 2003
  Techniek - Ontrafeling menselijk eiwit geeft inzicht in auto-immuunziekten

  Speciale biochip voor eiwit-interacties

  Het MesaPlus Instituut van de Universiteit Twente  ontwikkelt een speciale biochip voor de herkenning van eiwitten die een hoofdrol spelen bij auto-immuunziekten. Op de chip kunnen allerlei interacties tussen eiwitten tegelijkertijd worden onderzocht.

  De Technologiestichting STW verstrekte projectleider dr. ir. Richard Schasfoort een forse innovatiesubsidie van ruim 1,8 miljoen euro.


  Lees meer ...  


 • dinsdag, 09 december 2003
  Techniek - Nieuwe CT-rntgenbuis van Siemens

  Siemens Medical Solutions heeft een nieuwe röntgenbuis voor multi-slice CT-scanners o­ntwikkeld, voor kortere procedures en snellere afkoeling. De Straton röntgenbuis heeft als eerste een direct gekoelde anode, terwijl een continue rotatiesnelheid van 0.37 seconden per omwenteling wordt gehaald.


  Lees meer ...  


 • maandag, 10 november 2003
  Techniek - "PC direct koppelen aan hersenen"

  In potentie ook digitale aansturing van spieren

  Het Amerikaanse bedrijf Cyberkinetics uit Massachusetts zegt een systeem te hebben o­ntwikkeld waarmee signalen uit de hersenen direct aan de PC gekoppeld kunnen worden. Het implantaat heet BrainGate en wordt vanaf begin 2004 getest op vijf mensen die vanaf de nek verlamd zijn. Eind 2004 moet die proef zijn afgerond.


  Lees meer ...  


 • maandag, 04 augustus 2003
  Techniek - Computeranimatie toont moordslachtoffers
  Een nieuw 3D-computerprogramma maakt het mogelijk om het gezicht van moordslachtoffers natuurlijk in beeld te brengen, op basis van de schedel. Tot dusver gebeurde dat door tijdrovende reconstructie, grotendeels handmatig, met gips en klei. Met de 3D-techniek kan men het slachtoffer zelfs laten glimlachen of fronsen, aldus het blad New Scientist.

  Lees meer ...  


 • vrijdag, 27 juni 2003
  Techniek - SOAP-standaard goedgekeurd
  De internationale regieclub voor het WorldWideWeb W3C heeft de standaard SOAP versie 1.2 geratificeerd. W3C is de instantie die zich wereldwijd bezighoudt met de internetstandaarden. SOAP staat voor Simple Object Acces Protocol en wordt gezien als de basis voor Web Services, volgens velen de toekomstige manier om applicaties met elkaar te laten communiceren.
  Web Services is een concept van Microsoft, dat nog deels in de steigers staat.

  Lees meer ...  


 • maandag, 02 juni 2003
  Techniek - AZM: eerste computergestuurde kaakoperatie
  Op 23 mei zijn voor de eerste keer via computersturing enkele kunstwortels geïmplanteerd in de onderkaak van een patiënt. Die primeur vond plaats in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (aZM). Dit is de eerste kaakoperatie in Benelux via computernavigatie.

  Lees meer ...  


 • dinsdag, 27 mei 2003
  Techniek - "Eerste digitale pacemaker ter wereld"

  De van oorsprong Nederlandse pacemakerproducent Vitatron lanceert de eerste volledig digitale pacemaker. Uniek is de inzet van Digitale Signaalverwerking (DSP), waarbij analoge signalen worden omgezet in digitale signalen.

   


  Lees meer ...  


Pagina << | 1 | 2 | 3 | 4 | >> 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven © 2000 - 2023 Qure BV i.o. Amsterdam